Hangáék erőt demonstráltak a Zenit ellen

Heurtel az Euroligában is bemutatkozott, az így csaknem komplett Barca pedig Kuric és Delaney révén egy félidő alatt lerendezte az oroszokat.

 

Euroliga, alapszakasz, 22. forduló

FC Barcelona (spanyol, 16-6) – Zenit Szentpétervár (orosz, 7-15) 90-72

A Barcelonára a januári erőltetett menet (10 meccs egy hónap alatt) utolsó állomásaként, és a jövő heti újabb dupla forduló előtt egy nyerhető meccs várt a Zenit ellen. Sőt nyerniük is kellett Hangáéknak, hiszen a játéknap során a második helyen velük ugyanúgy álló CSZKA és Real már hozták a saját meccseiket. A két pont begyűjtése aztán nem is okozott gondot számukra, a Kobe Bryant tiszteletére tartott megemlékezést követően villámrajtot vettek a hazaiak (12-4). Gustavo Ayonék viszont szépen összeszedték magukat és a negyed végére kiegyenlítettek (21-21), ám ami ezután következett, arra nem voltak felkészülve.

Kyle Kuric egymaga csinált egy 9-0-s rohamot, majd Malcolm Delaney vette át tőle a stafétát, így a Barca 32-14-re megnyerte a második játékrészt és 53-35-re vezetett a nagyszünetben. Delaney és a 4/4 triplát bevágó Kuric pedig egyaránt 18-18 pontnál tartottak ekkor, azaz ketten együtt több pontot szereztek, mint a teljes szentpétervári alakulat. A meccs érdemi része így véget is ért, a Barcában mindenki kaphatott megfelelő játékidőt. A bajnokság után az Euroligában is bemutatkozó Thomas Heurtel is elkezdhet összeszokni a számára új csapattársakkal, akik közül így jelenleg csak a múlt héten megsérült Cory Higgins hiányzott.

Hanga Ádám ezúttal is csereként szállt be a meccsbe, és ebben az új felállásban az ő feladata most egyáltalán nem a pontszerzés. De így is kapott bő 19 percet, ami alatt egyetlen triplakísérletét elrontotta, leszedett 2 lepattanót, eladott 3 labdát, beütött 1 és kiharcolt 2 faultot, ami -1 indexpontot jelentett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Kuric 21/15, Delaney 21/12, Mitoric 15/9
A Zenit legjobb dobói: Albicy 16/12, Ayon 16

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus