Hangáék fontos győzelmet arattak Tenerifén

A katalánok egylabdás végjátékban tudtak a remek erőkből álló ellenfelük fölé kerekedni, aminek köszönhetően átvették a vezetést a tabellán az otthon botló Realtól.

 

ACB Liga, alapszakasz, 20. forduló

Iberostar Tenerife (13-7) – FC Barcelona (16-4) 83-87

Hanga Ádámra és a Barcelonára a jövő heti újabb dupla Euroliga-forduló előtt egy hasonlóan kemény fellépés várt, méghozzá a mögöttük nem sokkal lemaradó, negyedik helyen tanyázó kiváló BL-csapat, a Tenerife otthonában. A meccs a várakozásoknak megfelelően szorosan indult, a katalánok játszottak néhány pontos előnyben, akiknek a félidő végi hajrája olyannyira jól sikerült, hogy a nagyszünetre alakult ki az addigi legnagyobb különbség (40-50).

A Barca vezetése aztán a 15 pontot is elérte a térfélcserét követően, ettől pedig talán ismét csak túl korán nyugodtak meg Miroticék, így egy 16-1-es hazai roham után 58 pontnál döntetlent mutatott az eredményjelző. A Tenerife nem tudta átvenni a vezetést, de az utolsó percnek is egyenlő állásról futottak neki a csapatok. Tomic duplájával újra előnybe került a Barca, a kiválóan játszó Salin pedig az utolsó másodpercekben nem tudta bedobni hatodik tripláját, így Abrines büntetői állították be a végeredményt. A Real Madrid meglepetésre otthon kapott ki a Badalonától, így ezzel a nagyon értékes sikerrel most már a katalánok vezetik a bajnokságot, egy győzelemmel megelőzve a nagy riválist és a Zaragozát.

Hanga Ádám csereként most is kapott 18 percet, ez idő alatt 6 pont (6/2 tripla), 2 lepattanó, 1 gólpassz, 1 blokk, valamint 1 kiharcolt és 2 beütött fault került a neve mellé, ami 5 VAL-t ért.

A Tenerife legjobb dobói: Salin 24/15, Shermadini 20
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 18, Abrines 16/6, Davies 14

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus