Hangáék győzelemmel kezdtek a bajnokságban

Az NBA-ből hazatért Nikola Mirotic parádésan mutatkozott be a Barcában, a katalánok megizzadtak, de nyertek az Obradoiro vendégeként.

 

ACB Liga, alapszakasz, 1. forduló

Monbus Obradoiro (0-1) – FC Barcelona (1-0) 86-92

A nyár folyamán alaposan megerősített Barcelona – természetesen Hanga Ádámmal a soraiban – Galíciában, az Obradoiro vendégeként kezdte meg a spanyol pontvadászat legújabb szezonjának küzdelmeit. Pesic mester a Delaney-Higgins-Claver-Mirotic-Tomic ötössel kezdett, de a hazaiak felvették a kesztyűt a Barca ászaival, nemcsak a meccs első percei, hanem a teljes első félidő roppant szorosan alakult, 5 pont volt a legnagyobb különbség a felek között a 20 perc során. Az NBA-ből visszatért Nikola Mirotic volt a katalánok legjobbja, aki a nagyszünetig már 18 egységig jutott. Fordulás után aztán robbantott a Barca, Higgins és Tomic is előléptek, így egy 8-0-s roham után összességében 43-42-ről 45-56-ra módosult az állás, úgy tűnt a vendégek eldönthetik a meccset. Az Obradoiro játékosai azonban nem adták fel, Kravic és Munoz vezetésével és kemény munkával 71 pontnál kiegyenlítettek, majd 76-75-nél egy rövid időre a vezetést is átvették. Ekkor azonban jött újra Mirotic, aki egymaga betermelt újabb 8 pontot, a Barcelona pedig megnyerte az első bajnokiját.

Hanga Ádám csereként lépett pályára és 14 perc játék alatt 2 pontig (4/1 dupla) jutott, volt 1-1 gólpassza és eladott labdája, valamint beütött 2 faultot, ami mindösszesen -3 VAL-t eredményezett.

Az Obradoiro legjobb dobói: Kravic 17, Magee 14/9, Munoz 13/9, Vaszileidasz 12/9, Czerapowicz 11/9
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 27/6, Higgins 16/3, Tomic 14, Davies 11

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus