Hangáék győzelemmel tértek vissza a karanténból

A Real Madrid csaknem kéthetes kényszerszünet után, a Manresa otthonában léphetett újra pályára. A szoros meccset végül a királyiak nyerték.

ACB Liga, alapszakasz, 17. forduló

BAXI Manresa (8-6) – Real Madrid (14-1) 87-92

A Real Madrid csaknem két héttel a hősiesen megnyert CSZKA elleni Euroliga-rangadó után léphetett újra pályára, méghozzá Hanga Ádám korábbi csapata, a Manresa otthonában. A spanyol sztárcsapatból szinte mindenki pozitív COVID-tesztet produkált az év végén, ezúttal viszont már újra a teljes keretével számolhatott a szintén visszatérő Pablo Laso.

A madridi gépezetben azért főleg az elején még csikorogtak a fogaskerekek, de végül behúzta a győzelmet a királyi gárda. A meccs végig szorosan alakult, 7 pont volt a legnagyobb különbség a felek között a 40 perc során. A végjátéknak 80-75-ös hazai vezetésről futottak neki a csapatok, a Real azonban Sergio Llull és a fantasztikus Rudy Fernandez illetve Edy Tavares révén előbb fordított, majd bebiztosította sikerét. 

Hanga Ádám ismét a Real Madrid kezdőcsapatának tagja volt, ám ezúttal mindössze 13 percet töltött a pályán, ami alatt 4 pont (1/2 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető), 3 gólpassz, 1-1 szerzett és eladott labda, illetve 1 beütött és 2 kiharcolt fault (6 VAL) került a neve mellé. A Real csütörtökre tervezett Euroliga-meccse a Kazany ellen elmarad, folytatás vasárnap Badalonában.

A Manresa legjobb dobói: Thomasson 15/3, Bako, Sima 13-13
A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 19, Fernandez 15/15, Yabusele 12/9, Williams-Goss 11/3, Causeur 10/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus