Hangáék hatalmasat betliztek Kaunasban

A sereghajtó Zalgiris otthonában még az 50 dobott pontból sem jött ki és újabb demoralizáló vereséget szenvedett a Real Madrid.

Euroliga, alapszakasz, 27. forduló

Zalgiris Kaunas (litván, 5-19) – Real Madrid (spanyol, 20-6) 68-47

A Real Mardid négy egymást követő héten játszott heti három meccset, és ebből az erőltetett menetből nem jött ki jól a spanyol sztárcsapat (7 győzelem, 5 vereség). A vasárnapi kupadöntő is fájó vereséget hozott Hangáéknak, akik a korábbi egymás elleni vereségeik után ezúttal remekül felkészültek az ősi rivális Barcelonából, a Copa del Rey azonban drámai csatában mégis a katalánoké lett végül.

A Real ebben a hangulatban készülhetett az Euroliga tabellájának utolsó helyén álló, idén nem sok sikerélménnyel bíró, de azért mindig becsülettel küzdő Zalgiris elleni fellépésére. A találkozó pedig tulajdonképpen sima litván győzelemmel zárult, hiszen az Ulanovas és Lekavicius által vezetett kaunasiak már az első negyedben elhúztak (18-8), és innentől meglepő módon esélyük sem volt a vendégeknek. A Real – az utóbbi időszakban már nem először – teljesen kilátástalan támadójátékkal rukkolt elő, nyoma sincs a szezon elején még olajozottan működő gépezetüknek. Hosszú még a szezon, de gyökeres változásra van szükség Madridban.

Hanga Ádámnak a kupadöntő utolsó percében aláfordult a bokája, ez a sérülés azonban szerencsére nem volt súlyos. Ádám így Kaunasban már ott is tudott lenni a parketten és végül 18 perc alatt 2 ponttal (1/2 dupla, 0/2 tripla), 3 gólpasszal, 1 labdaszerzéssel, illetve 2 beütött és 1 kiharcolt faulttal zárt.

A Zalgiris legjobb dobói: Ulanovas 15/6, Lekavicius 10/6, Nebo, Lauvergne 10-10
A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 12, Poirier 10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus