Hangáék Kaunasban tértek vissza a győzelem útjára

Győztesen távozott a mindig kőkemény Zalgirio Arenából a Barcelona, Higgins és Mirotic parádéja mellett Ádám is sokat hozzátett a katalán sikerhez.

Euroliga, alapszakasz, 7. forduló

Zalgiris Kaunas (litván, 3-4)– FC Barcelona (spanyol, 6-1) 86-93

Múlt héten a Milano otthonában elszenvedte első vereségét az Euroligában a Barcelona, és Hangáéknak most a cseppet sem barátságosabb Zalgirio Arenában volt jelenésük. A Zalgiris ennek megfelelően 5-0-lal kezdett fanatikus közönsége előtt, ám gyorsan jött 8 megválaszolatlan pont a katalánoktól, a tarthatatlan Nikola Mirotic pedig már 13 pontnál tartott az első negyedben, így a nagyszünetig állandósult a vendégek előnye (40-47). A második félidőre aztán már egy sokkal agilisabb Zalgiris futott ki a pályára, Jasikevicius mester intelmei hatottak csapatára, így Zach LeDay főszereplésével kiegyenlített, majd 51-50-nél hosszú idő után újra vezetett is a litván alakulat.

Ekkor azonban Cory Higgins állt a Barca élére, az amerikai megirigyelte Mirotic produkcióját, a harmadik negyedben ő termelt 12 egységet, a dudaszóra dobott nagy triplája ismét megnyugtatta csapatát (61-66). A Higgins-shownak azonban még korántsem volt vége, a záró felvonást újabb két triplával (végül 5/5-tel zárt) majd egy betörés utáni duplával nyitotta a Barca klasszisa, így 64-74-nél kialakult a meccsen az addigi legnagyobb különbség. Higgins pihenőt kapott, és legnagyobb örömünkre ezúttal Hanga vette a kezébe a karmesteri pálcát, honfitársunk háromszor is eljutott a gyűrűig, így nem csökkent a különbség. A Zalgiris küzdött, hajtott, de a Barcának okos játékkal mindenre volt válasza és megérdemelten nyert.

Hanga Ádám újfent kezdőként ezúttal 24 percet töltött a parketten, ami alatt szerzett 9 pontot (3/3 dupla, 2/1 tripla), leszedett 3 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, szerzett és eladott 1-1 labdát, beütött és kiharcolt 1-1 faultot, így a Barca egyik leghasznosabb tagjaként 15 indexpontot ért el.

A Zalgiris legjobb dobói: LeDay 16/3, Grigonis, Walkup 14/6-14/6, Milaknis 11/6, Landale 10/3
A Barcelona legjobb dobói: Higgins 27/15, Mirotic 24, Hanga, Oriola 9/3-9/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus