Hangáék kiütéssel verték a Gran Canariát

Az utolsó dupla Euroliga-forduló első felvonásán a Hanga Ádámot még mindig nélkülöző Barcelona a Granca legyőzésével továbbra is őrzi ötödik helyét.

Euroliga, alapszakasz, 27. forduló

FC Barcelona Lassa (spanyol, 16-11) – Herbalife Gran Canaria (spanyol, 7-20) 93-64

Hanga Ádám játékát nem kockáztatta a Gran Canaria elleni mérkőzésen a Barcelona, ám válogatott klasszisunk nélkül is hozta az elvárható győzelmet honfitársai ellen a Pesics-csapat. A katalánokra még egyébként is komoly feladatok várnak a héten, előbb holnapután Münchenben a Bayern ellen lépnek pályára, majd vasárnap szintén idegenben jön az El Clásico a Reallal szemben.

A Barca annyit adott ki magából ezen a találkozón, amennyi a fentiek tükrében feltétlenül szükséges volt a győzelemhez, Hanga mellett Seraphin sem játszott a hazaiaknál, a többi 10 játékost viszont kiegyensúlyozottan rotálta Pesics mester. A gránátvörös-kékek szinte végig vezettek, a Granca félidőig még nagyjából tudta tartani a lépést (38-35), fordulás után viszont a 25-11-re megnyert harmadik negyeddel eldöntötte a meccset az ezúttal Pangos, Singleton, Ribas és Kuric által vezetett Barca, a végére pedig a különbség is tetemes lett. A négy említett játékos egyébként együttesen egészen elképesztő, 21/17-es triplamutatóval zárt. A katalánok ezzel a sikerrel továbbra is tartják ötödik helyüket, a mögöttük immár két győzelemmel kevesebbet számláló Milano és Baskonia pedig idegenbe látogat holnap (ráadásul a Realhoz és a Panához), így akár egy nagyon jó kört is zárhatnak Tomicék.

A Barcelona legjobb dobói: Pangos 19/15, Singleton 16/12, Kuric 14/12, Ribas 12/12, Smits 10/6
A Gran Canaria legjobb dobói: Strawberry 15/9, Pauli 13/3, Wiley 11

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus