Hangáék komoly sikerrel indítottak az Euroligában is

A tavalyi ezüstérmes Efes otthonából távozott győztesen a Hanga Ádám által irányított Barcelona, akik így törlesztettek valamit a törökök felé.

Euroliga, alapszakasz, 1. forduló

Anadolu Efes (0-1) – FC Barcelona (1-0) 64-74

A Barcelona ugyanott kezdte az idei Euroliga-szezont, ahol az előzőt abbahagyta, azaz a Sinan Erdem Dome-ban a legutóbbi ezüstérmes Efes vendégeként. A katalánok tavaly 3-2-re alulmaradtak a negyeddöntőben a törökökkel szemben és nem jutottak be a Final Fourba, most pedig igyekeztek nekik ezért visszavágni és győzelemmel kezdeni.

Hanga Ádám ismét kezdő irányítóként kapott lehetőséget és vezérletével kisebb-nagyobb meglepetésre tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott a Barca. A szoros első negyedet 7 megválaszolatlan ponttal fejezték be a vendégek, és mint később kiderült az Efes 14-12-nél vezetett utoljára. Állandósult a gránátvörös-kékek 10 pont körüli fórja, a nagyszünet után nem sokkal pedig kialakult a meccsen a legnagyobb különbség (26-42), ami igencsak tetemesnek számított ezen a kevés pontot hozó mérkőzésen. Bár az Efes feljött még 46-49-re, ám Mirotic alaposan elkapta a fonalat, vezérletével megőrizte fórját és igencsak értékes sikert aratott a Barca.

Hanga Ádám tehát kezdőként lépett pályára és 21 perc játék alatt 5 pontig (2/1 dupla, 4/1 tripla) jutott, szedett 6 lepattanót, adott 3 gólpasszt, volt 1 blokkja és 2 eladott labdája, valamint beütött és kiharcolt 1-1 faultot, ami mindösszesen 9 indexpontot ért.

Az Efes legjobb dobói: Peters 16/12, Micics 14/12, Pleiss 13
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 24/12, Delaney 11/6, Davies 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus