Hangáék könnyed győzelemmel javítottak

A Real elleni vereség után a Barca Mirotic nélkül, Ádám jó játékával verte magabiztosan a másik madridi csapatot, az Estudiantest és hangolt jól az újabb kemény dupla Euroliga-hétre.

ACB Liga, alapszakasz, 9. forduló

FC Barcelona (7-2) – Movistar Estudiantes (3-6) 94-72

A Barcelona továbbra is rendkívül sűrű és kemény napokat, heteket él át, hiszen csütörtökön még Madridban szenvedtek fájó vereséget az El Clásicón a Real ellen, jövő héten pedig ismét dupla fordulót rendeznek az Euroligában, ahol a Fener és a bombaformában lévő Maccabi elleni újabb rangadók várnak Hanga Ádámékra. Ezek között került megrendezésre a katalánok Estudiantes elleni bajnokija, amelyen Nikola Mirotic pihenőt kapott Pesics mestertől egy könnyedebb győzelem reményében. A Barca pedig nem is okozott csalódást, 10-2-es kezdéssel, Hanga kosaraival és gólpasszaival a főszerepben az első negyedben 30 pontot termelve vette el a kisebbik madridi csapat kedvét, reményét és lehetőségét egy esetleges bravúrgyőzelemtől. A gránátvörös-kékek Brandon Davies vezetésével, a második félidőben végig 20 pont körüli előnyben játszva arattak magabiztos sikert.

Hanga Ádám újra csak kezdő volt és 17 perc alatt dobott 9 pontot (2/1 dupla, 3/2 tripla, 1/1 büntető), kiosztott 3 gólpasszt, leszedett 3 lepattanót, szerzett és eladott 1-1 labdát és volt még 2-2 kiharcolt és beütött faultja is, így 13 VAL-t ért el.

A Barcelona legjobb dobói: Davies 20/3, Tomic 10
Az Estudiantes legjobb dobói: Scrubb 18/12, Palacios 16/3, Pressey 15/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus