Hangáék könnyedén hozták az újabb sikerüket

A már biztos második helyezett Real Madrid számára nem okozott gondot a rájátszásért küzdő Murcia legyőzése.

 

ACB Liga, alapszakasz, 33. forduló

Real Madrid (24-9) – UCAM Murcia (16-17) 90-69

A Real Madrid a hétvégi, Obradoiro elleni szoros sikerével (és a Valencia vereségével) bebiztosította második helyét a tabellán, így az alapszakasz utolsó két fordulója már tét nélkül zajlik a királyi gárda számára. Jövő héten pedig már következik a szezon legfontosabb eseménye, az Euroliga Final Fourja, így a cél a Murcia és a Gran Canaria elleni meccseken a jó forma megőrzése és a játékosok egészségesen, frissen tartása a Real számára.

A rájátszásért harcoló Murcia egy félidőn át tudta megnehezíteni a madridiak dolgát (41-37), a harmadik negyedet azonban megnyomták a fővárosiak, 27-12-re megnyerve ezt a játékrészt. Ezzel el is dőlt a találkozó, a Real sztárjainak pedig nem kellett 15-20 percnél többet a pályán tölteniük.

Hanga Ádám ezúttal is a Real Madrid kezdőcsapatában szerepelt és a többi meghatározó játékoshoz hasonlóan az ő játékidejére is nagyon figyelt Pablo Laso. Válogatottunk kiválósága így most 14 percet töltött a parketten, amely során 5 pont (1/3 dupla, 1/1 tripla, 0/1 büntető), 2 lepattanó, 1-1 kiosztott és kapott blokk, 1 eladott labda, illetve 1 beütött és 2 kiharcolt fault kerület a neve mellé (4 VAL).

A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 14, Causeur 13/6, Abalde 10/6
A Murcia legjobb dobói: Taylor 10/6, Radovics 10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus