Hangáék magabiztos sikerrel kezdték a rájátszást

A második kiemelt Barcelona a döcögős kezdése után a második félidőben átrohant a Badalonán és 1-0-ra vezet az ACB Liga negyeddöntőjében.

ACB Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés

FC Barcelona Lassa (2.) – Divina Seguros Joventut Badalona (7.) 87-61

A spanyol bajnokság rájátszásának első köre még csak az egyik fél második győzelméig tart, így a pályaelőnyt birtokló csapatoknak nagyon oda kell figyelniük, hiszen egy esetleges vereség esetén már nem sok lehetőségük van a javításra. Hanga Ádámék előtt ráadásul ott lebegett az intő példa is, hiszen a Baskonia és a Valencia is kikapott odahaza a Zaragoza illetve a Malaga ellenében. A Barcelonának sem indult könnyen a Joventut elleni találkozója, 8-13 után azonban egy 10-0-s rohammal fordítottak a katalánok és az első negyed végén már 29-20-ra vezettek. A második játékrészben aztán mindössze 6 pontra volt képes a Barca, de a vezetésük így is kitartott, a nagyszünet (35-31) után pedig robbantottak a gránátvörös-kékek, akik 18-3-mal nyitották a második félidőt és a Heurtel, Singleton, Claver trió főszereplésével végül nagyon magabiztosan tettek szert 1-0-s vezetésre a párharcban. Folytatás vasárnap Badalonában.
A Barcában Hanga Ádám kezdőként lépett pályára és 22 perc alatt 5 pontig (3/1 dupla, 3/1 tripla) jutott, leszedett 3 lepattanót, volt 1 gólpassza, 2 eladott labdája, 3 beütött és 1 kiharcolt faultja, így mindösszesen 1 VAL-t gyűjtött.

A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 17/6, Claver 15/9, Singleton 15/6
A Joventut legjobb dobói: Bongou-Colo 13/9, Laprovittola, Lopez-Arostegui 10/6-10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus