Hangáék meglepő vereséget szenvedtek Andorrában

Válogatott klasszisunk ezúttal is jól irányított, ám a Barcelona a második félidőben már végig hátrányban játszva elszenvedte idei első vereségét.

ACB Liga, alapszakasz, 3. forduló

MoraBanc Andorra (2-1) – FC Barcelona (2-1) 86-84

A Barcelona most is Hanga Ádámmal az irányító szerepben, ám a pihenőt kapó Cory Higgins nélkül látogatott Andorrába, mindössze két nappal az Efes elleni szép isztambuli győzelem után. Brandon Davies 5 pontjával indult a találkozó, ám ezt követően egy 15-2-es rohammal fordítottak a hazaiak. Az első kisszünetre aztán már ismét Barca-vezetéssel vonultak a felek (20-21), és a katalánok fórja a második játékrészben is sokáig kitartott, ám jött egy újabb rövidzárlat tőlük és a félidő előtt 7 megválaszolatlan pontot szerezve fordított az Andorra (44-40). Ekkor alighanem kevesen gondolták volna, hogy a Barca már nem is fog többet előnyben játszani az este folyamán, ám ez pontosan így történt, a Moussa Diagne, David Jelínek és Dejan Todorovics által húzott miniállam csapata a szoros végeredmény ellenére magabiztosan húzta be a győzelmet még úgy is, hogy 10 pontnál nagyobb különbséggel egyszer sem vezetett.

Hanga Ádám ismét a kezdőcsapatban kapott helyet és 31 perc alatt 10 pontig (6/3 dupla, 3/1 tripla, 2/1 büntető) jutott, kiosztott 3 gólpasszt, leszedett 6 lepattanót, volt 1 blokkja, viszont 4-szer eladta a labdát, valamint beütött és kiharcolt 3-3 faultot, ami így 10 VAL-t eredményezett számára.

Az Andorra legjobb dobói: Diagne 19, Todorovics 17/9, Jelínek 17/6
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 17/3, Delaney 14/9, Davies 14/6, Tomic 12, Hanga 10/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus