Hangáék Milánóban hagyták veretlenségüket

Hiába irányította sokáig a Barcelona az Olimpia elleni meccset, Scola és Rodriguez vezetésével az olaszok lehajrázták és beérték a tabella élén az első vereségüket elszenvedő katalánokat.

Euroliga, alapszakasz, 5. forduló

AX Armani Exchange Olimpia Milano (olasz, 5-1) – FC Barcelona (spanyol, 5-1) 83-70

Az idei Euroliga-szezon első dupla fordulójában a Barcelona kevesebb mint 48 órával a Valencia elleni kemény meccse után a remek erőkből álló és ennek megfelelően kiválóan is kosarazó Milano otthonába látogatott. Malcolm Delaney visszatért és tudta tehermentesíteni Hanga Ádámot irányítóposzton, de a kezdő karmester ismét válogatott klasszisunk volt a Barcában. A katalánok Ádámmal a fedélzeten jól kapták el a rajtot, eladott labdákba kényszerítették az álmosan kezdő Olimpiát, Brandon Davies pedig tarthatatlan volt a palánkok alatt (4-13). A Barca ezzel rögtön az elején nyomás alá helyezte az olaszokat, amit a folytatásban is fenntartott, és a félidőhöz közeledve kiegyenlítettek ugyan a házigazdák (28-28), ám Nikola Mirotic kétszer is villant, így a nagyszünetre visszaállt az addig megszokott különbség (30-37).

Fordulás után nagy energiával érkezett a parkettre a Milano, akiknek beesett néhány triplájuk, Luis Scola vezérletével pedig a meccsen először a vezetést is átvették (46-44). Pesics mester időkérése után aztán Cory Higgins 3+1-es játéka és Delaney triplája gyorsan lehűtötte a forrósodó talján kedélyeket, rövidesen ismét a Barca diktálta a tempót. A félidőben még pont nélkül álló Scola azonban nem hagyta lankadni társait, szinte egymaga újra kiegyenlített, majd Amadeo Della Valle is bevágott mindkét sarokból egy-egy hármast (64-60). Ezzel egyidejűleg a Milano védekezése is feljavult, Sergio Rodriguez is csapta élére állt és egyre többen szóltak hozzá közülük a tánchoz. Az utolsó percek pedig szinte gálába csaptak át, 31-12-re nyerte meg a negyedik negyedet és megérdemelten győzött az Armani-csapat, akik így – a CSZKA Moszkvával együtt – be is érték a Barcát a tabella élén.

Hanga Ádám kezdőként ezúttal 22 és fél percet játszott, ami alatt dobott 8 pontot (4/2 dupla, 1/0 tripla, 4/4 büntető), leszedett 4 lepattanót, adott 1 gólpasszt, eladott 2 labdát, kapott egy blokkot, beütött 1 és kiharcolt 5 faultot, ami 11 indexpontot jelentett.

A Milano legjobb dobói: Rodriguez 17/15, Micov 16/3, Scola 14/6
A Barcelona legjobb dobói: Davies 15, Mirotic 13/9, Kuric 10/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus