Hangáék nagy bajban, simán nyert Barcelonában az Efes

Hiába volt Hanga Ádám ismét a Barca legjobbja, Shane Larkin vezetésével kiütéses győzelemmel vette vissza a pályaelőnyt és került 2-1-es előnybe az Efes.

Euroliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés

FC Barcelona Lassa (spanyol, 5.) – Anadolu Efes (török, 4.) 68-102

A Barcelona az Efes elleni negyeddöntős párharcban az első meccsen elszenvedett vereség után Hanga Ádám főszereplésével elhozta a második találkozót Isztambulból, így abban a tudatban léphettek pályára a katalánok, hogy ha ezen a héten hozzák a két hazai találkozójukat, akkor ott lehetnek a vitoriai Final Fourban. Csakhogy azt is tudhatták, hogy ehhez roppant kemény meccseken át vezet az út, hiszen az Efes már sokszor bizonyította a szezon során, hogy nemcsak hazai környezetben tud jól játszani. Ezt alátámasztandó igencsak jól felkészítve és élesen jöttek ki erre a találkozóra is a törökök, már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést és 9-20-nál érezhető volt, hogy kemény este elé néznek a hazaiak. Változást aztán „természetesen” a párharc legjobb Barca-játékosának, azaz Hangának a beállása hozott, aki zsinórban dobott négy duplájával hozta közelebb csapatát (17-22). Gyökeres fordulatot azonban Ádám játéka sem jelentett, akit ráadásul egy rossz földet érést követen le is kellett cserélni, és ekkor ismét 10 pont fölé kúszott a szinte tökéletes első félidőt produkáló Efes vezetése (39-52). 

Hanga szerencsére visszaállt a második félidőre és rögtön egy triplával fújt riadót, ami után 8 megválaszolatlan ponttal kezdett a Barca. Ám elsősorban a hibázni lényegben képtelen Larkin (30/18 pont, 7/6 tripla, 5/5 dupla) révén ismét hűtötte a kedélyeket az Efes. Ezt követően aztán teljesen szétesett, sorra adta el a labdákat a hazai gárda, Larkin 17, a vendégek pedig 32 ponttal fejezték be a negyedet és 30 perc alatt eldöntötték a mérkőzést (56-79). A különbség aztán ezt követően is csak még tovább nőtt, a Barca kiütéses vereséget szenvedett. Ezzel nagy bajban vannak a katalánok, akiknek két napjuk van kitalálni valamit, hogy ki tudják harcolni a mindent eldöntő ötödik, isztambuli találkozót.

Hanga Ádám ismét a Barcelona legjobbjaként 16 és fél perc alatt 13 pontot (5/5 dupla, 2/1 tripla, 1/0 büntető) szerzett, kiosztott 3 gólpasszt, leszedett 2 lepattanót, beütött 1 és kiharcolt 2 faultot, ez pedig összesen 17 VAL-t ért.

A Barcelona legjobb dobói: Hanga 13/3, Kuric 12/9, Tomic 11
Az Efes legjobb dobói: Larkin 30/18, Micics 14/6, Pleiss 14, Moerman 13/3, Simon 11/9, Dunston 10

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 az Efes javára

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus