Hangáék nagyon fontos győzelmet arattak Milánóban

Nem tudott mit kezdeni a Real Madrid remek védekezésével az Olimpia, így bár a vége váratlanul izglamas lett, de a spanyolok győzelemmel távoztak az egyik legfőbb üldözőjük otthonából.

Euroliga, alapszakasz, 16. forduló

AX Armani Exchange Olimpia Milano (olasz, 10-6) – Real Madrid (spanyol, 13-3) 73-75

A Real Madridra csupa nagy rangadók várnak a következő Euroliga-fordulók során, melyek első állomásaként Milánóba látogatott a spanyol sztárcsapat. Az Olimpia ragyogóan kezdte a szezont (8-1), ami után megtorpanás következett, de mostanában ismét a szebbik arcát mutatta az olaszok kirakatcsapata. A Milano a Panathinaikosz, a Real pedig az ALBA Berlin elleni könnyed keddi sikerrel hangolt erre a találkozóra. Hangáék számára további jó hírt jelentett, hogy rövid kihagyása után Guerschon Yabusele újra vállalni tudta a játékot, illetve hogy Pablo Laso és Thomas Heurtel mellé más nem került karanténba az ALBA-meccs óta.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első negyed (19-18), amely után a második játékrész meghozta az áttörést a madridiak számára. Yabusele villanásai mellett a parádés védekezés jelentette a különbséget ekkor a csapatok között, a Milano ugyanis hat percig képtelen volt a gyűrűbe találni, Shields utolsó másodperces kosara törte meg a hosszú hazai kosárcsendet (27-35). Fordulás után aztán Shields egy-egy villámgyors triplával és zsákolással tüzelte fel a társait és a közönséget, így 35 másodpercnyi játék után már kérhette is ki idejét a Realt ideiglenesen irányító Chus Mateo. Ennek pedig meg is lett az eredménye, Hanga két nagyon fontos kosárral hűtötte le a kedélyeket, a Madrid pedig stabilizálta vezetését.

Úgy tűnt, hogy nem lesz itt semmi látnivaló és a vendégek magabiztosan lezárják a találkozót (59-71). A Milano azonban nem adta fel és az utolsó utáni pillanatokig küzdött, először lőtávolságon belülre hozták magukat az olaszok, majd Causeur és Hanga kihagyott büntetőinek és egy extra támadólepattanónak köszönhetően még a győzelemre is volt esélyük. Delaney utolsó másodperces triplája azonban hajszálnyival, de célt tévesztett, így végül szerencsés, ám összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Real.

Hanga Ádám ezúttal is kezdőként lépett pályára, de gyorsan beütött két faultot, így hamar kényszerpihenőt kapott. Végül 14 percet töltött a parketten, amely során 4 pont (2/2 dupla, 0/1 tripla, 0/2 büntető), 3 lepattanó, 1-1 gólpassz és labdaszerzés, illetve 2-2 beütött és kiharcolt fault (6 indexpont) került a statisztikai lapjára.

A Milano legjobb dobói: Shields 18/6, Rodriguez 10/3
A Real Madrid legjobb dobói: Causeur 17/12, Yabusele 15/6, Llull 12/9, Fernandez 10/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus