Hangáék nélkül ért el szenzációs bravúrt a Real

A COVID által tizedelt, többek között Hanga Ádámot is nélkülöző Real Madrid a maradék öt felnőtt játékosával is meg tudta nyerni a CSZKA Moszkva elleni rangadót.

 

Euroliga, alapszakasz, 17. forduló

Real Madrid (spanyol, 14-3) – CSZKA Moszkva (orosz, 10-7) 71-65

Az elmúlt napokban folyamatosan érkeztek a hírek a Real Madrid háza tájáról az újabb és újabb koronavírus-esetekről. A már múlt héten is meccseket kihagyó Thomas Heurtel, Fabien Causeur illetve Pablo Laso mester mellé így csatlakozott a COVID-listán Vincent Poirier, Guerschon Yabusele, Anthony Randolph és Juan Nunez is, majd a CSZKA Moszkva elleni derbi napján érkezett a hír, hogy Hanga Ádám tesztje is pozitív lett. A derbi ennek ellenére nem került elhalasztásra, hiszen a maradék öt felnőtt játékos, azaz Sergio Llull, Edy Tavares, Nigel Williams-Goss, Jeffery Taylor és a sérülten is pályára lépő Rudy Fernandez még rendelkezésre álltak. A Realban három fiatal játékos Euroliga-debütálására is sor került ezen a találkozón, akik mindannyian remekül helytálltak.

A Real nagyszerűen kezdte a találkozót (17-3), ami után a CSZKA rendezte sorait és a félidőben már ők vezettek (37-40). Az irányítás azonban nem sokáig maradt a kezükben, a hatalmasat küzdő madridiak ugyanis újra el tudtak húzni kétszámjegyű különbséggel (65-55) és végül nem kis meglepetésre óriási sikert arattak egyik legnagyobb riválisuk felett, akik biztosan nem teszik ki az ablakba ezt a produkciójukat. 

A Real Madrid legjobb dobói: Williams-Goss 17/3, Tavares 15, Llull, Klavzar 10/6-10/6
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Clyburn 16/3, Milutinov 13, Lundberg 10/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus