Hangáék nem adtak esélyt az újabb botlásra

A Barcelona az újabb Euroliga-dupla első állomásán igazolta a papírformát Tony Parker csapatával szemben és tartja a lépést az Efes-Real duóval.

Euroliga, alapszakasz, 14. forduló

FC Barcelona (spanyol, 11-3) – LDLC ASVEL Villeurbanne (francia, 6-8) 80-67

A Barcelona az előző hetek során többek között a Himki Moszkva és a Panathinaikosz ellen is szép győzelmeket ünnepelhetett, melyek után vasárnap meglepő módon a Malaga 105 pontot szórva okozott nagy meglepetést a Palau Blaugranában. Kesergésre és sok elemzésre sem volt idő a katalánok háza táján, hiszen következett az újabb dupla Euroliga-hét első állomása Tony Parker csapata, az ASVEL ellen. Nem az idegenben többnyire erőtlen francia bajnok számított a meccs esélyesének, és Miroticék igazolták is a papírformát, méghozzá a számukra lehető legkedvezőbb módon. A Barca ugyanis végig vezetve, izgalmak nélkül, a játékpercek egyenlő elosztásával, Alex Abrines NBA-ből való visszatérése utáni pontcsúcsával húzta be a győzelmet. Ez roppant fontos is volt számukra, hiszen az előttük álló Efes, és a velük ugyanolyan mérleggel bíró nagy rivális Real Madrid sem hibáztak a játéknap során. A Barca legközelebb pénteken Münchenbe látogat a hasonló folytatás reményében.

Hanga Ádám hosszú idő után kikerült a kezdőcsapatból (ahol most sem volt igazi irányító), ám szokásosnak mondható 22 játékpercét ezúttal is megkapta, amely során 2 pont (5/1 dupla), 4-4 gólpassz és lepattanó, 1 szerzett labda és 2 kiharcolt fault került a neve mellé, ami 9 indexpontot ért.

A Barcelona legjobb dobói: Abrines 16/12, Higgins 13, Mirotic 12, Davies 10
Az ASVEL legjobb dobói: Lighty 16/9, Kahudi 12/3, Maledon, Noua 10/6-10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus