Hangáék nem fogják megvédeni címüket a Király Kupában

A Copa del Rey negyeddöntőjében a Valencia negyedik nekifutásra már legyőzte a Barcát, a katalánok nem bírták el az előbb 20, majd 14 ponttal büntetett lefagyásukat

Sanyol Király Kupa, negyeddöntő

FC Barcelona – Valencia Basket 78-82

A spanyol Király Kupa legutóbbi két kiírásának győztese, az egyébként kilencmeccses győzelmi sorozatban lévő Barcelona az ebben a szezonban általuk már háromszor legyőzött (kétszer az Euroligában, egyszer a bajnokságban) Valenciával került össze a Malagában zajló torna negyeddöntőjében. Hiába a jó forma és az egymás elleni mérleg, ez a párosítás mégsem tartozik a katalánok kedvencei közé, Hangáék ugyanis mindháromszor szoros meccsre kényszerültek és alaposan megszenvedtek San Emeterióékkal szemben.

Ez a meccs sem volt kivétel, és noha a Barca 8 megválaszolatlan ponttal kezdett, 18-12 után egy érthetetlen összeomlás következett be a rendszerükben. A Valencia a rájuk jellemző kiváló csapatmunkának és harcosságnak köszönhetően, Tobey vezérletével egy egészen elképesztő, 20-0-s rohammal fordított (18-32). Davies büntetője egy bő hétperces katalán gólcsendet tört meg, majd a center tovább folytatta a ponttermelést, és mikor Mirotictól és Delaneytől is segítséget kapott, 38 pontnál már egyenlő volt az állás. Nagy rohanásban volt a Barca is (20-6), rosszkor jött számukra a félidő.

Fordulás után Mirotic kosarainak köszönhetően hosszú idő után újra vezettek a gránátvörös-kékek, ám ismét csak jött a lefagyás részükről. 52-50 után ugyanis már nem szereztek több pontot a harmadik negyedben, Dubljevics is feléledt, így a Valencia 14-0-lal zárta a játékrészt, nagy bajban volt a Barca (52-64). Mirotic hiába vette elő ismét a klasszisát, a narancssárga mezesek ezúttal nem remegtek meg, nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, mint tették azt múlt héten az Euroligában. A Barca így csalódást keltő módon már az első napon kiesett, nemhogy a címvédés, de az elődöntő sem jött össze nekik a nagy rivális Real Madriddal.

Csapatához hasonlóan Hanga Ádámnak sem ment túlzottan a játék, aki csereként 15 perc alatt dobott 3 pontot (1/0 dupla, 2/1 tripla), leszedett 3 lepattanót, adott 2 gólpasszt, illetve beütött és kiharcolt 1-1 faultot, ami 6 VAL-t ért ezúttal.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 25/12, Claver 15/15, Delaney 10/9, Higgins 10/3
A Valencia legjobb dobói: Tobey 16/3, Dubljevics 13/9, Doornekamp 12/6

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus