Hangáék nem lesznek ott a Final Fourban

Bár jól kezdte a Barcelona az Efes elleni sorsdöntő meccsét, a két komolyabb rövidzárlat nem fért bele nekik. A törökök történelmi sikert arattak.

Euroliga, negyeddöntő, 5. mérkőzés

Anadolu Efes (török, 4.) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 5.) 80-71

A Barcelona és az Efes nem tudtak dűlőre jutni az elmúlt két hétben a Final Fourba jutást illetően, mindketten nyertek egyszer-egyszer a másik otthonában, így következhetett a mindent eldöntő ötödik összecsapás a Sinan Erdem Dome-ban. Itt már sok újat nem tudtak mutatni egymásnak a felek, akik ennek ellenére nemcsak küzdelmes, hanem színvonalas kosárlabdával is megleptek minket ennek a sorsdöntő találkozónak rögtön az elején. A Barcánál megvolt a kinti-benti játék egyensúlya, két nagy triplájukat Tomic-kosarak követték, így a vendégcsapat magához ragadta a néhány labdabirtoklásnyi vezetést, amit sokáig, bő másfél negyeden át őrizni is tudott.

40-39-nél aztán a meccsen először átvette a vezetést a kintről szintén jól dobó Efes, 42 dobott pontnál pedig megakadt a katalánok gépezete, akik az első félidő utolsó három és fél, illetve a harmadik negyed első négy percében nem tudtak a gyűrűbe találni. Ezt egy 9-0-s szakasszal büntették Micicsék, és átkerült az irányítás az ő kezükbe. Lelassult egy kicsit a játék, Hanga gyors 5 pontja nagyon kellett a Barcának, 58-57-ről viszont sorrendben Larkin, Anderson és Moerman tripláival, illetve a vendégek támadásban elkövetett újabb hibáival ismét csak az Efes mozdult el felfelé és vezetett a meccsen először kétszámjegyű különbséggel (67-57). Bár mindent megpróbált a hátralévő időben a katalán csapat, az isztambuliaknak ezekre volt válaszuk, így ők jutottak be a vitoriai Final Fourba, a tavalyi utolsó helyük után és az Euroliga modernkori történetében először.

Hanga Ádám ismét csereként érkezett a pályára, 22 perc alatt 9 pontot (6/3 dupla, 3/1 tripla, 1/0 büntető) dobott, ami mellett volt még 3-3 gólpassza és lepattanója, 1 szerzett és 2 eladott labdája, a 4 beütött faultjára pedig 2 kiharcolt jutott, ez pedig összesen 7 VAL-t ért az idei utolsó Euroliga-meccsén.

Az Efes legjobb dobói: Larkin 18/15, Moerman 18/12, Anderson 11/9, Micics 10/6
A Barcelona legjobb dobói: Singleton 12/6, Heurtel 12/3, Tomic 10

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-2 az Efes javára

A rájátszás végeredménye:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus