Hangáék óriási meccsen kaptak ki a listavezető Efestől

A végjáték előtt fordított a végig hátrányban játszó Barca, mégis Shane Larkin és az Efes örülhetett a nagy rangadó végén. A katalánok így leszakadtak az első helytől.

 

Euroliga, alapszakasz, 18. forduló

FC Barcelona (spanyol, 13-5) – Anadolu Efes (török, 15-3) 82-86

Az Euroliga alapszakasza második körének első meccsén a Barcelonára rögtön egy óriási rangadó várt, hiszen a katalánok közvetlen riválisukat, az előttük egy meccsel jobban álló Efes fogadták, óriási volt tehát a tét. Tavaly a törökök ütötték el Hangáékat a Final Fourba jutástól, ezen felül pedig a két fő MVP-aspiráns, Nikola Mirotic és Shane Larkin is farkasszemet néztek egymással ezen az estén, volt tehát bőven pikantériája a találkozónak. Az első meccset Isztambulban nyerte meg a Barca, az volt a tavalyi ezüstérmes törökök szezonbeli legrosszabb performansza.

Ezt nem akarták megismételni a vendégek, akik ennek megfelelően is kezdtek, Larkin gyors 5 ponttal nyitott. A Barca első kosarát Hanga jegyezte, de két faultja után mehetett is az első pihenőjére, közben pedig az Efes ellépett 10 ponttal (7-17). Az Ataman-csapat diktálta a tempót, de Malcolm Delaney extázisban szórta a triplákat, 6 kísérletéből 5 a helyén landolt, így 32-31-nél átvette a vezetést a gránátvörös-kék alakulat. Ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult, ismét elhúzott az Efes.

A negyedik negyednek 58-66-os állásról futottak neki a csapatok, és a Barca hatalmas erőket mozgósítva megpróbált egy utolsó nagy rohamot vezetni. Törekvésüket pedig siker koronázta, Kyle Kuric egymás után bevert három triplát, így a katalánok meg sem álltak egy 14-0-s rohanásig és fordítottak (72-66). Az Efes azonban rendezte sorait, 79 pontnál újra egyenlő volt az állás, alakult az egylabdás végjáték. Singleton és Mirotic triplát váltottak, majd Larkint faultolták kétszer is, aki nem hibázott a vonalról, így egy óriási meccsen elcsente a győzelmet a vendégcsapat. A Barca így kétmeccses hátrányba került a listavezető Real-Efes duó mögött.

Hanga Ádám tehát faultproblémákkal küzdött, így most 16 percet töltött a pályán, amely során 2 pont (1/1 dupla, 2/0 tripla, 2/0 büntető), 2-2 gólpassz, lepattanó, blokk és eladott labda, illetve 4 beütött és 1 kiharcolt fault került a neve mellé, ami -1 indexpontot jelentett.

A Barcelona legjobb dobói: Davies 20, Delaney 15/15, Mirotic 14/9, Kuric 11/9
Az Efes legjobb dobói: Larkin 26/9, Singleton 17/9, Simon 10/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus