Hangáék számára elúszni látszik a pályaelőny

Euroliga-szezonja eddigi legfontosabb meccsét veszítette el az Efes otthonában a Barcelona, Hanga Ádám hiába volt csapata legeredményesebbje.

Euroliga, alapszakasz, 25. forduló

Anadolu Efes (török, 16-9) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 15-10) 92-70

A Barcelona és az Efes összecsapásának óriási tétje volt, hiszen a forduló előtt a 4-5. helyen még azonos mérleggel álló két gárda közül a győztes nagyot léphetett a rájátszásbeli pályaelőny megszerzése felé. A Barca 15 ponttal nyert még otthon, így egymás elleni összevetésben is jobb lett náluk és kétmeccses előnybe került velük szemben az Efes. Viszont ezzel a meccsel szinte párhuzamosan a Milano is kikapott Moszkvában, így a gránátvörös-kékek ugyanekkora fórja megmaradt a mögöttük álló olaszokkal szemben, és áprilisban valószínűleg lesz még módjuk javítani a Sinan Erden Domeban.

Az első percek kiegyenlítetten kezdődtek, a Barcát Tomic tartotta egálban, 6-8 után viszont az Efes kapott nagyobb lendületet, így az első negyedet a törökök nyerték meg, méghozzá kétszer annyi pontot szerezve Hangáéknál (24-12). Larkin nagyszerű napot fogott ki, az első félidőben 100%-os dobóteljesítménnyel már 15 pontnál tartott, az előző csapata ellen hatalmas bizonyítási vággyal játszó Moerman pedig Micicshez hasonlóan 9-ig jutott. A hazaiak egyébként is sokkal jobban akartak, jobban küzdöttek a kétesélyes labdákért, így megérdemelten vezettek a nagyszünetben 42-31-re, ez az eredmény még majdhogynem a Barcára nézve volt hízelgő.

Az öltözőben minden bizonnyal nagy fejmosást kapó katalán játékosok aztán a fordulás után sokkal agilisabbá váltak, a 9-2-es kezdésük után fel is jöttek 4 pontra (44-40). Innen tovább azonban nem volt számukra, néhány játékvezetői ítélet, illetve azok vitatása eltérítette őket a helyes útról, így gyorsan ismét kétszámjegyű hátrányban találták magukat. A karriercsúcsot döntő, abszolút foghatatlan Larkin (37/18 pont, 5 lepattanó, 8/6 tripla, 7/6 dupla) vezetésével egyre csak nőtt a különbség, az Efes óriási győzelmet aratott.  

A kezdőben helyet kapó Hanga Ádám egyértelműen a Barcelona jobban teljesítő játékosai közé tartozott, csapata legeredményesebbjeként 14 pontot dobott (8/5 dupla, 4/0 tripla, 4/4 büntet), volt 4-4 gólpassza, lepattanója, beütött és kiharcolt faultja, 1 labdaszerzése és 2 eladott labdája, így 14-es indexmutatóval zárt.

Az Efes legjobb dobói: Larkin 37/18, Moerman 22/12, Micics 14/3, Simon 10/3
A Barcelona legjobb dobói: Hanga 14, Tomic 13

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus