Hangáék újabb feltámadása ezúttal győzelemmel is párosult

A tartalékos Barca Burgosban is nagy hátrányba került, a remeklő Mirotic büntetőivel viszont most a győzelem is összejött a katalánoknak.

 

ACB Liga, alapszakasz, 16. forduló

San Pablo Burgos (8-8) – FC Barcelona (13-3) 80-82

A Barcelona csütörtökön az Euroligában nagyon nagy, 21 pontos előnyt adott a Baskoniának, amit le tudott dolgozni ugyan, de 2 ponttal végül mégis a baszkok nyertek. A katalánok helyzete a Burgos otthonában is hasonló volt, akik itt is jelentősnek mondható hátrányt szedtek össze a meccs elején. A teljesség igénye nélkül a megszokott rotációból Brandon Davies, Cory Higgins vagy Alex Abrines sem játszott a Barcában, így szerzett 33-20-as vezetést a Vitor Benite által húzott házigazda. Ezt a deficitet Nikola Mirotic főszereplésével már az első félidőben elég jól lefaragta a Barca, ám elhúzni nem tudtak, a meccs továbbra is nagyon szoros maradt. A hajrában aztán az a bizonyos paraszthajszál ezúttal Hangáéknak kedvezett, 80-80-as állásnál a büntetővonalról addig 13/12-vel álló Mirotic keze továbbra sem remegett meg.

Hanga Ádám ismét csapata egyik legjobbja volt, bő 28 perc alatt 9 pontot (6/3 dupla, 3/3 büntető) dobott, leszedett 7 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, egyszer megszerezte, négyszer viszont eladta a labdát, a 2 beütött faultjára pedig 4 kiharcolt jutott, így 15 VAL-t ért el, amivel Mirotic és Oriola mögött csapata harmadik legértékesebb játékosa volt.

A Burgos legjobb dobói: Benite 22/15, McFadden 13/9, Rivero 10
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 28/12, Oriola 18/6, Kuric 10/3, Hanga 9

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus