Holnap kiderül, lesz-e magyar csapat a BL főtábláján

A Falco a Ventspils otthonába látogat - holnap este 18:00-tól a Bajnokok Ligája csoportkörbe kerülésért csap össze a két együttes.

Bajnokok Ligája, Második selejtezőkör, 2. mérkőzés
BK Ventspils (lett) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2019.09.29., vasárnap, 18:00

Az első meccs végeredménye: 75-69 a Falco javára.

A két együttes első egymás elleni összecsapása felemásan alakult - mint ismert, a magyar bajnok végül 6 ponttal győzött, vezetett viszont 15 ponttal is a találkozó során, innen jött vissza a párharcba a lett gárda.

A 6 pont nem túl nagy különbség, de előny, a visszavágó azonban borzasztóan nehéznek ígérkezik a kifejezetten összeszedett kosárlabdát játszó Ventspilsszel szemben. Washpunék bizonyították, hogy bár az amerikaiak főszereplők, messze nem csak róluk szól a játék - a lett játékosok is veszélyesek, rendkívül jó csapatjátékuknak köszönhetően ők is ugyanúgy helyzetbe tudnak kerülni, mint a légiósok, ráadásul nagyon türelmesen támadnak, nem egyszer az utolsó pillanatokban is meghúzzák az extra passzt.

Gasper Okorn alakulata ettől függetlenül sokkal jobban játszott ellenfelénél a mérkőzés bizonyos szakaszaiban, Perl Zoltán például parádésan oldotta meg helyzeteit, és emellett még a többieket is kiszolgálta. A visszavágón a többiektől több kell majd (az egyébként nagyszerűen kezdő Reddictől például nem férnek bele a kihagyott ziccerek, ennyi biztosnak tűnik), de ha kicsit pontosabb lesz a támadójáték, itt is meglehet a továbbjutás, ahogyan a Nagyvárad ellen is megvolt.

Romániában sem volt egyszerű elérni a megfelelő eredményt egy 9 pontos diadalt követően, most sem lesz az, de közel sem lehetetlen a feladat. Nagyon kiegyenlítettek az esélyek az első meccs eredményét, mutatott játékát és a hazai pályát is beleszámítva.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, a FIBA YouTube csatornája azonban igen, a linket holnap közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus