Szűken, de győzött a Falco a Ventspils elleni első mérkőzésen

15 ponttal is vezettek a vasiak, de az utolsó negyed a letteké volt - semmi nem dőlt el a párharcban.

Bajnokok Ligája, Második selejtezőkör, 1. mérkőzés
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - BK Ventspils (lett) 75-69 (16-15, 23-15, 18-15, 18-24)

 

Falco: Washington 3/3, Váradi 1, Perl 22/3, Filipovity 1, Reddic 17.
Csere: Benke 10/6, Lake 4, Hooker 13, Krivacevic 4.

A Ventspils legjobb dobói: Washpun 21/3, Gulbis 13/3, Luther 8/6. 

A mérkőzés statisztikája erre a linkre kattintva érhető el!

 

Újabb lassú rajt. A Nagyvárad ellen sem túl lendületesen kezdte a negyedeket a Falco, és ezúttal is ez volt a helyzet. A lettek nem voltak szívbajosak, néha egészen kifacsart helyzetekből is bátran vállalkoztak, vezettek is a játékrész nagy részében, még ha szűken is. Reddic vezért volt 9 korai pontjával, és végül el is vitte a kissé kapkodó játékot hozó etapot a vasi gárda – a lettek 35, a magyarok 40%-kal céloztak mezőnyből (16-15).

 
A félidő hajrája a szombathelyieké volt. A második felvonást az elsőhöz hasonlóan a vendégek kezdték jobban, de öt lett pontra hattal feleltek a sárga-feketék. A Nagyvárad elleni párharchoz hasonlóan itt is veszélytelen volt a triplavonalon túlról a Falco az első félidőben – 0/4-gyel kezdtek kintről Hooker-ék. Védőoldalon azonban odatette magát a hazai gárda, négy sapkát is kiosztottak a vendégeknek Filipovityék, más kérdés, hogy Perl bravúrkosarai kellettek az előny megtartásához. Hullámzó volt a játék, hol az egyik, hol a másik csapat kapta el rövid időre a fonalat, de egyik fél sem tudta akaratát tartósan a másikra erőltetni. A nagyszünet előtt fentebb kapcsoltak a sárga-feketék, Washington szórt be egy trojkát - az elsőt a meccsen hazai szempontból -, Reddic zsákolásával pedig máris 9 ponttal lépett el Gasper Okorn alakulata. A pár pillanatnyi lett megingást gyorsan kihasználták a vasiak, így 39-30-cal mehettek pihenőre a csapatok. 

Benke villant a harmadik negyedben... A Szolnokról érkező bedobó csendes első félidő után kapta el a fonalat, hármasával és 2+1-es akciójával hamar tíz fölé kúszott a különbség. Nem esett össze azonban a Ventspils, ha zárkózni nem is tudott érdemben a lett bajnok, a tíz körüli differenciát tartotta – főként Wes Washpun húzta a vendégek szekerét. Védőoldalon továbbra is jól mutattak a vasiak számai, 8 labdaszerzés mellé 5 blokk kerólt fel a statisztikai lapra. Kosárra kosár volt a válasz, az etapot azonban megint a Falco zárta jobban - Perl robogott végig a pályán az utolsó másodpercekben, szépen osztott ki Benkének, aki nem is hibázott a sarokból, 57-45-tel fordultunk az utolsó negyedre. 


Perl pedig a negyedikben. Gulbis büntetőivel hat pontra zárkóztak a vendégek az etap elején, annak ellenére, hogy távolról mindössze 3/17-tel céloztak. Perl villanásaival visszaállt a tíz pontos különbség, ezúttal ő lépett elő vezéregyéniséggé – kellett is ez az Okorn-legénységnek, hiszen minden pontnak jelentősége van a párharcban. Eléggé magára maradt azonban a szombathelyiek saját nevelésű játékosa, a lettek pedig folyamatosan nyomás alatt tartották a vasiakat – az utolsó kettő percre mindössze 69-63-as előnnyel érkezett meg a magyar bajnok, Filipovity sportszerűtlen hibát vétett, kezdtek gyűlni a vészfelhők – szerencsére több támadást is elpuskáztak a baltiak. Bár büntetőkkel visszaállt a tízes különbség, Kaufmanis és Washpun jóvoltából az utolsó két kosár a Ventspilsé volt, így győzött ugyan a Falco, de a hat pontos differenciánál több volt ebben a mérkőzésben – hasonlóan az Oradea elleni párharc első derbijéhez.  

  

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus