Hullámzó rangadón kaptak ki Tel-Avivban Hangáék

Egy lüktető derbin a Maccabi is legyőzte a Barcát az újabb dupla Euroliga-forduló első állomásán, az izraeliek ezzel beérték a katalánokat a tabellán.

 

Euroliga, alapszakasz, 19. forduló

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 13-6) – FC Barcelona (spanyol, 13-6) 92-85

A Barcelona egy kiemelten fontos rangadót bukott el pénteken az Efes ellen, így Hangáék kétmeccsnyi különbséggel leszakadtak az éllovas törököktől és Real Madridtól, az újabb dupla forduló első állomásán pedig már nem előre, hanem hátrafelé kellett tekinteniük. Hiszen a mögöttük mindössze egy meccsel rosszabbul álló Maccabihoz látogattak egy újabb komoly derbire, az erre a szezonra remekül összerakott izraeliek otthon ráadásul különösen veszélyesek, a Menora Mivtachim Arenában eddig még nem találtak legyőzőre ebben az idényben.

A két gárda aztán egy roppant hullámzó meccset játszott egymással, amibe úgy állt bele a Barca, ahogy azt kellett tenniük jelen helyzetükben. Hanga Ádám gólpasszainak, majd Brandon Davies kosarainak köszönhetően gördülékenyen kezdtek a katalánok, 18-27-nél a legnagyobb vezetésüket mutatta az eredményjelző. Ezt követően aztán javított védekezésén a Maccabi, akiknek a második negyedben az első 16 pontját a Jake Cohen-Tyler Dorsey duó szerezte, de a félidőig Scottie Wilbekin is eljutott már 15 egységig. A második játékrészt így 28-14-re nyerte a házigazda, gyökeresen megváltozott a meccs képe (48-41).

A második félidőben is hasonló hullámhegyeket és hullámvölgyeket éltek át a csapatok, hiszen 56 pontnál ismét egyenlő volt az állás, hogy aztán innen egy 15-3-as rohanással ismét elhúzzon a Maccabi és kialakuljon a meccsen a legnagyobb differencia (71-59). Ez már sok volt a Barcának, akik mindent megpróbáltak ugyan, 9 megválaszolatlan pontot szereztek, de egy triplányi távolságnál közelebb már később sem jutottak, 85-82-nél Wilbekin gyilkos triplája végleg lezárta a mérkőzést. Megérdemelten őrizte meg hazai veretlenségét a csapatként egységesebb, helyenként extázisban játszó Maccabi, akik így tehát beérték a katalánokat a harmadik helyen (ahogy a Realt verő CSZKA Moszkva is). A gödörbe került Pesics-csapat csütörtökön a feljövőben lévő Fenerbahcéhoz látogat, ennél garantáltan az sem lesz könnyebb menet számukra.

Hanga Ádám 20 percnyi játékideje során az egyetlen rádobásából nem szerzett kosarat, de kiosztott 6 gólpasszt, ami mellett leszedett 1 lepattanót, eladott 1 labdát és kiharcolt 2 faultot, ez összesen 6 indexpontot ért számára.

A Maccabi legjobb dobói: Dorsey 19/15, Wilbekin 18/12, Caloiaro 12/6, Hunter 12
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 22/12, Delaney 13/9, Higgins 13/3, Tomic 11, Kuric 10/6

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus