Húszpontos körmendi siker az AAK-elődöntőben

A vasiak már az első félidőben eldöntötték a Gilwice elleni mérkőzést, a folytatásban már csak a különbség volt kérdéses.

Alpok-Adria Kupa, elődöntő, első mérkőzés 
Egis Körmend - GTK Gilwice 105-85 (29-21, 24-11, 26-29, 26-24)

Körmend: Németh 5/3, Price 29/12, Bradford 11/3, Csorvási 17, Delas 21/3.
cserék: Thames 11, Oroszi -, Ferencz 11/9, Lajsz -.

A Gilwice legjobb dobói: Dloniak 21/15, Mack 20/12, Dodd 10, Morgan 10

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Price két triplájával és egy blokkjával, 6-0-val kezdte a kupa elődöntőjének első meccsét a hazai pályán játszó Körmend, az amerikai légiós pedig az első negyedben abszolút kiemelkedett a mezőnyből: egymaga 13 pontot szórt a nyitó tíz percben, ezzel alapozta meg csapata 29-21-es vezetését. A Hammonds nélkül játszó vasiak kiválóan dobtak a pálya minden pontjáról, a támadópattanókat is gyűjtögették, míg a Gilwice már ennyi idő alatt is eladott hét labdát, úgyhogy nagyon hamar szét is nyílt az olló - gyakorlatilag 21-16 után elrohant a meccsel az MTE, a második negyed közepén már 49-30 állt az eredményjelzőn. A nagyszünetig aztán a különbség elkerülte a húsz pontot is, a találkozó gyakorlatilag eldőlt, persze a pontkülönbség egyáltalán nem volt mindegy a visszavágó szempontjából, úgyhogy hátradőlni még nem dőlhettek Ferencz Csabáék. Az első két negyed során 54%-kal dobtak mezőnyből, 55%-kal tripláztak, 10/12 büntetőt bedobtak és leszedtek hét támadópattanót is, míg a vendégek 40% alatt tüzeltek és eladtak 12 labdát, nagyon nem volt egy súlycsoportban a két társaság.

A harmadik negyed elején aztán Price megint feljebb kapcsolt, gyorsan beszórt hét pontot, de összességében ebben a játékrészben már nem volt akkora különbség a csapatok között, sőt, a Gilwice végig tartotta a lépést és átmenetileg csökkentette is a hátrányát. A negyed vége felé jött még egy 7-0-s MTE-roham, úgyhogy "csak" hárommal vitte el a játékrészt a vendég alakulat, majd a záró etapban csak az volt a kérdés, hogy közte húsz alatt, vagy felett lesz a távolság. Végül egyik sem, kereken húsz pont lett a vége, innen várhatják a felek a visszvágót, úgyhogy nem túlzás azt állítani, hogy a döntő kapujában van a Körmend, bár a ZTE példájából tanulhatnak a vasiak. Egyénileg a parádézó Price (29 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) mellé a végére felnőtt a két kezdő magasember, Csorvási (17 pont, 7/13 mezőnyből) és Delas (21 pont, 6 lepattanó) is.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus