Ismét hazai pályán kapott ki a Real az ACB Ligában

A Valencia egy végletekig kiélezett meccset nyert meg Madridban, Hanga Ádám pedig még mindig nem térhetett vissza a pályára.

 

ACB Liga, alapszakasz, 21. forduló

Real Madrid (16-4) – Valencia Basket (12-6) 93-94

A példátlanul meccsterhelésben lévő Real Madrid az Olympiakosz és a Zenit elleni Euroliga-derbik után a spanyol bajnokságban is egy erős középcsapatot látott vendégül a Valencia személyében. A vendégek nagyszerű formában vannak, minden fronton sorra nyerik meccseiket, januárban az összes találkozójukon diadalmaskodtak és a fővárosba is nyerni érkeztek.

A találkozó minden igényt kielégítően alakult, rendkívül látványos, szórakoztató és nem utolsó sorban izgalmas volt. A Real húzott el először 10 ponttal (25-15), de az első negyed végére már a Valenciánál volt az előny (30-31). A második negyedtől aztán állandósította vezetését a vendégcsapat, mint utólag kiderült a Real 37-35-nél vezetett utoljára a találkozón. A Valencia 50-63-nál már szignifikáns fórt épített fel magának, és hiába küzdött óriásit és próbálta inspirálni csapatát a két ikon, Rudy Fernandez és Sergio Llull, a Real csak egyenlíteni tudott (utoljára 90-90-nél), a Valenciának mindenre volt válasza.

A madridiak a múlt heti, Andorra elleni fiaskójuk után így újabb vereséget szenvedtek el hazai pályán. Ráadásul Hanga Ádám tervezett visszatérése is meghiúsult, erre a jövő hétig még biztosan várni kell, mikor újabb három kőkemény derbi – többek között egy El Clásico – vár a Realra.

A Real Madrid legjobb dobói: Llull 17/15, Fernandez 16/9, Yabusele 15/9, Heurtel 13/9, Tavares 11
A Valencia legjobb dobói: Prepelic 16/6, Rivero 16, Lopez-Arostegui 11/6, Dubljevics 11/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus