Kanada-Szlovénia és Németország-Lettország az elődöntőért

Doncic vs. SGA, hibátlanság vs. bravúrcsapat: ez a mai program a kosárlabda-vb-n.

 

Németország - Lettország 10:45 (M4 Sport)

A németek a torna jelenlegi egyetlen veretlen csapata, tegnap még a litvánok is így álltak, aztán sima vereséget szenvedtek a szerbek ellen és kiestek - a németeknél ez most nehezebben elképzelhető, de ezt a lett válogatottat sem lehet leírni.

Utóbbi Kristaps Porzingis nélkül érkezett, aztán elvesztette a vb közben Dairis Bertanst, de így is remek formát mutat, a franciák és a spanyolok legyőzése után legutóbb 20 ponttal verte meg Brazíliát, aminek köszönhetően eljutott ide. Ez természetesen bravúreredmény ettől a kerettől, de teher éppen ezért abszolút nincs rajta, a realitás most is az, hogy a németek veretlenek maradnak és bemenetelnek a legjobb négy közé, bármi más meglepetésként hatna - még úgy is, hogy tényleg megvertek azért már három jó csapatot is a lettek.

Egyénileg persze a németeknél van az aduász Dennis Schröder révén, aki körül Wagner, Lo, Theis és a többiek is tökéletesen hozzák a szerepüket, ha meglesz a jó dobóforma, akkor abszolút ők a favoritok, jelen pillanatban mindenben egy kicsit jobbak ellenfelüknél - a letteknek egy kiemelkedő triplázásra és a szokásos teher nélküli lendületükre lesz szükség ahhoz, hogy újabb bravúrt mutassanak be.

A győztesre az USA vár majd az elődöntőben.

 

Kanada - Szlovénia 14:30 (M4 Sport)

Egyik gárda sem veretlen már, a kanadaiak a második csoportkör elején hibáztak egyet, aztán óriási, hatalmas hajrát vágtak neki a spanyolok elleni negyedik negyedben azért, hogy kiejtsék ellenfelüket és így eljussanak a top nyolcba - korábban parádéztak, ezen a két meccsen azért a gyengeségeik is kijöttek, és a végén a szerencse is kellett egy kicsit ahhoz, hogy most itt legyenek. A szlovének 4-0 után futottak bele egy bődületesen nagy vereségbe a németek ellen a csoportgyőzelemért zajló derbin, vagy nem voltak elég felkészültek, vagy más problémájuk volt, de azzal a teljesítménnyel most sem lesz esélyük, az biztos - kérdés, hogy sikerül-e ahhoz képest kijavítani a hibákat és főleg fejben átérezni, hogy most mi forog kockán, ezúttal ugyanis már nem lehet hibázni.

Shai Gilgeous-Alexander és Luka Doncic csatája izgalmas lehet, két MVP-jelölt feszül majd egymásnak, és mindkettejüknek voltak már extra meccsei, valamint gyengébb teljesítményei is. A szlovének nagyon-nagyon függnek Doncictól, de egy jó Tobey és egy jó Prepelic elengedhetetlen a sikerükhöz, jól kell bedobálniuk a tripláikat, de az egész kulcsa a Mavs vezére - kérdés, hogy Dorték mennyire tudják őt limitálni. Kanada azért több lábon állhat, Barrett, Brooks vagy éppen Alexander-Walker is képes megszórni magát, ez mindenképpen mellettük szól.

Érdekesség, hogy bár a jó kinti dobás égetően fontos, de ebben egyelőre Kanada jeleskedik jobban, 40%-kal tripláznak Brooksék, amivel tornaelitnek számítanak, míg Szlovénia a ketteseket dobja kiemelkedően - főleg persze Doncic betörései, védelembontásai és passzai után.

A győztesre majd Szerbia vár az elődöntőben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus