Keller Ákos jó volt, a Wroclaw viszont kikapott

A magyar válogatott centere sokoldalúan kosárlabdázott, alley-oop kosara még külön videót is ért.

Keller Ákos csapata, a Slask Wroclaw tegnap este a Start Lublin vendége volt a lengyel bajnokságban - mint ismert, a vendégek hosszú "koronavírus-szünet" után tudtak újra pályára lépni.

Jobban kezdtek a hazaiak, hét ponttal is vezettek az első negyedben, de 10 perc játék után 1, a félidőben pedig 8 ponttal álltak jobban a vendégek (32-40). A Wroclaw a fordulás után is nagyszerűen játszott, 14 pontos előnye is volt már. Ekkor indult be a Lublin, amely egy 13-0-s rohammal egy pontra visszahozta magát a harmadik negyed végére (57-58). A záró felvonásban végig fej-fej mellett haladtak a csapatok - végül a Lublin legjobbja, Martins Laska döntött a vendéglátó javára, neki köszönhetően 79-76-ra nyert a tabella második helyén álló Lublin.

A Wroclaw legjobbja Sztrahinja Jovanovics volt (29 pont, 6 pattanó, 7 gólpassz), ám mögötte az egyik leghasznosabb kosarasnak a magyar center bizonyult. Keller 8 pontját hibátlan dobásmutatóval szerezte (4/4 mezőny), volt még emellett 5 pattanója, 1 blokkja, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 4 személyi hibája - összesen 13 VAL-ig jutott 26 perc alatt.

Az egyik kosarát ki is emelte a lengyel liga honlapja, jó védekezés után alley-oop kosarat szerzett:

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus