Keller csapata elkapta a veretlen listavezetőt

Továbbra is válogatottunk csapatkapitánya nélkül játszva aratott szenzációs győzelmet a Pau az eddig hibátlan, kiváló erőkből álló ASVEL ellen.

LNB Pro A, alapszakasz, 7. forduló

Pau-Lacq-Orthez (4-3) – ASVEL Lyon-Villeurbanne (6-1) 82-79

Esélyesként érkezett a továbbra is hiányzó Keller Ákos csapatához vendégségbe Tony Parker klubja, ám a francia bajnokság talán legerősebb csapata ellen bravúros győzelmet aratott és még jobb helyzetbe hozta magát a sűrű középmezőnyben a Pau.

Nehezen indult be a Pau támadógépezete, az első negyedben mindössze 13 pontot szereztek a hazaiak. A folytatásban aztán az ismét kiváló C.J. Harris (24/9 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó) és Vitalis Chikoko (8 pont, 12 lepattanó, 4 blokk) vezérletével egy 10-0-s rohammal átvette a vezetést a Pau, majd Donta Smith (16/6 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) is főszerepet kért magának és a második félidőt is 12 megválaszolatlan ponttal kezdte Keller csapata. 51-36-ra módosult így az eredmény, és bár a vége izgalmas lett és az egyenlítésért is támadott az ASVEL, de az ekkor megszerzett jelentős előnyével jól gazdálkodott a Pau és teljesen megérdemelten egy nagyszerű győzelmet aratott.

A Pau legjobb dobói: Harris 24/9, Smith 16/6, Cavaliere 12
Az ASVEL legjobb dobói: Buckner 16, Slaughter 15/12, Bilan 12, Maledon 11/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus