Kétszeri hosszabbítás után nyert a Real

Hanga Ádám Monacóban sem volt ott a madridiakkal, akik kétszer is a szakadék széléről kapaszkodtak vissza és egy igazán értékes sikerrel gazdagodtak.

 

Euroliga, alapszakasz, 23. forduló

AS Monaco (francia, 10-12) – Real Madrid (spanyol, 18-3) 84-90  2x h.u.

A Real Madrid a Kazany elleni, korábbról elhalasztott mérkőzésen aratott nagyszerű győzelme után a Monaco otthonába látogatott. A keddi találkozóhoz hasonlóan Hanga Ádám a hercegségben sem volt ott csapatával, hiányzásának okáról továbbra sem jelentek meg hírek.

A meccs első 5 pontját szerezve jól kezdett a Real, de egy 9-0-s rohammal gyorsan fordított a Monaco. Ezt követően aztán sokáig csak futott az eredmény után a Madrid, hiába dobott egészen pocsékul Mike James (1/8 mezőnyből) és a teljes csapata (11/33 mezőnyből), a vendégeket a saját hibáik gátolták (10 eladott labda) az első félidőben. Ehhez mérten 20 percnyi játék után a 34-35-ös állással nem lehettek teljesen elégedetlenek Llullék.

Fordulás után aztán úgy tűnt, hogy rendezi sorait és be fogja húzni a meccset a Real (41-49), James és Andjusics azonban feljavultak a franciáknál, Bacon pedig továbbra is éles maradt, így hamarosan fordította a Monaco (57-56). A végjátéknak 66-60-as állásról futottak neki a csapatok, ekkor már a hazaiaknak állt a zászló, ám az utolsó két és fél percben nem tudtak betalálni, így a remeklő Yabusele illetve Fernandez triplái hosszabbításra mentették a csatát.

A túlóra során ugyanez volt a forgatókönyv, a Real ezúttal 75-70-ről centerei révén egalizált, így jöhetett az újabb extra játékrész. Itt aztán némileg váratlanul az addig pont nélkül álló Gabriel Deck lett a hős, aki 7 egységet is termelt ekkor és megadta csapatának a győzelemhez szükséges pluszt. Nem játszott jól a Real, épp ezért roppant értékes ez a siker számukra, amivel továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát a Barca előtt.

A Monaco legjobb dobói: Diallo 19/6, Bacon 19/3, Andjusics 14/6, James 11/3, Motiejunas 10
A Real Madrid legjobb dobói: Yabusele 18/9, Heurtel 10/6, Poirier 10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus