Kikapott a Körmend Minszkben

Három negyedig fej-fej mellett haladt a Cmoki-Minszkkel az Egis Körmend csapata, de az utolsó negyedre elfáradtak a vendégek, és hiába harcoltak nagyot, hogy visszakapaszkodjanak a meccsbe, végül 91-84-re kikaptak.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, N-csoport, 5. forduló
BC Cmoki-Minszk (fehérorosz, 2-3) - Egis Körmend (magyar, 3-2) 91-84 (20-20, 24-23, 23-21, 24-20)

Minszk: Joyce 13/6, Kudrautsau 13/6, Trastsinetski 8/6, Milosevics 19/6, Gagics 14.
Csere: Gray 8/6, Meshcharakou -, Semianiuk 16/3.

Egis Körmend: Gibbs 20/12, Smith 26/12, Ferencz 6/6, Allen 18, Horti 5.
Csere: Csorvási 2, Loveridge 7/3.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

Lényegében fej-fej mellett haladt a két együttes az első három negyed folyamán, egy pillanatig sem tudott elszakadni ellenfelétől sem a Minszk, sem a Körmend. A vendégek játszottak szinte folyamatosan minimális előnyben az első 6 és fél percben, főleg Gibbs kapkodta magát, aki Petty helyén kezdett - az amerikai hátvéd 11 pontot szórt az első negyedben. A hazaiak az első felvonás utolsó három és fél percében vették át a kezdeményezést az ebben a periódusban 7 pontig jutó Semianiuk révén, de Ferencz triplájával egál volt az állás 10 perc játék után (20-20). A második negyed leginkább Smith-ről szólt a körmendieknél, hiszen a dobóhátvéd 14 pontig jutott csak ebben a szakaszban, vezetésével pedig a vasiak folyamatosan 2-5 pont közötti fórban voltak. A hazaiknak sem volt túl sok gondjuk elöl az első pár támadást leszámítva, sokszor játszották meg jól 2-2 után a leváló embert és az alapvonalon üresen befutó játékost is, így bőven látótávolságon belül tartották magukat. Az utolsó percben aztán Trastsinetski triplájával előbb egyenlítettek, majd Gagics duplája egypontos fehérorosz előnyt jelentett a nagyszünetre (44-43).

A fordulás után két támadás alatt, Gibbs és Ferencz hármasaival visszavette a vezetést Gasper Potocnik alakulata, és elkezdődött ugyanaz a forgatókönyv, ami a második negyedben: elhúzni nem tudott a Körmend, a Minszk pedig futott a magyar csapat után. Smith már a negyed felénél 22 pontnál járt (53-57), de a 2-2-k levédését nem tudta megoldani a vendég gárda (Joyce 13 pontja mellett 17!!! gólpasszt osztott ki), így a szakasz második fele már a Minszk irányításában zajlott. Milosevics nagyot játszott, a negyed végén pedig még örülhettek is a vasiak, hogy Trastsinetski tiszta ziccert hibázott, 3 ponttal ment így a Minszk 10 perccel a vége előtt (67-64). A záró szakasz elején Joyce előbb gólpasszt adott, majd triplát szórt, ezen a meccsen hatalmasnak számító különbség alakult így ki (72-64), sőt, Gray hármasa után megvolt a 10 pontos differencia is a 33. perc végén (76-66). Főleg védekezésben látszódott, hogy fáradtabb a vendég együttes, de Allen révén nagy hajrát indítottak, a 37. perc elejére visszajöttek 4 pontra mínusz 11-ről (82-78). Háromszor támadhattak a vasiak, hogy ennél közelebb kerüljenek, harmadjára sikerült is Allennek betalálnia az utolsó perc elején (86-84), de Gagics 34 másodperccel a vége előtt válaszolt, az időkérés után a következő támadásból nem szerzett pontot a Körmend, a büntetőket bedobálta a Minszk, így végül 91-84-re nyertek a hazaiak.

A Körmend ezzel a vereséggel jelen állás szerint már nem tartja saját kezében a sorsát, hiszen a Nanterre két győzelemmel csoportelső lehet. Hogy egy esetleges 4-2-vel és a csoport második helyével mennyi esély marad a továbbjutásra, az a nap végén kiderül, ha az összes csoportban lejátszották az 5. forduló meccseit.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus