Kikaptunk Olaszországban, nem juthatunk már ki a VB-re

Stabil védekezésünk ellenére támadásban nem volt bennünk átütőerő, így összességében simán kikaptunk az olaszországi világbajnoki selejtezőn.

Világbajnoki selejtező, Olaszország

Olaszország - Magyarország 75 - 41 (15-9, 19-6, 18-18, 23-8)

Olaszország: Della Valle 15/9, Vitali 4, Gentile 9, Biligha 8, Brooks 5/3.
Csere: Abass 8/6, Aradori 11/3, Cinciarini 2, Ricci 6/6, Pascolo 4, Filloy 3/3, Flaccadori -.

Magyarország: Váradi -, Benke 14/6, Vojvoda 15/3, Eilingsfeld 4, Keller 1.
Csere: Jones 2, Perl 2, Ferencz 3/3, Juhos -, Ruják -, Somogyi -, Filipovity -.

A mérkőzés teljes statisztikája ide kattintva érhető el!

Az Ivkovics-legénység számára muszáj volt győzni, ha a válogatott tartani szerette volna esélyeit a VB-re való kijutást tekintve, sőt, idő közben kiderült, hogy a horvátok hazai vereségével - és egyben a lengyelek idegenbeli diadalával - minimum hét egységnyi különbségre lett volna szüksége nemzeti csapatunknak az esélyek megtartásához. A hazaiak egy diadallal már megválthatták jegyüket a világbajnokságra és minden mozdulatukon, gesztusukon érződött is, hogy itt cseppet sem veszik félvállról a magyar válogatottat.

10-0 után, a korábban éppen Olaszországban légiósként remeklő Jarros Jones beállásával lett meg az első kosarunk, de azonnal hármassal felelt a vendéglátó. Ugyanakkor a játékrész második felében tudtuk valamelyest stabilizálni helyzetünket és 15-9-cel fordultunk a második etapra.

A jóval határozottabban és fizikálisabban játszó olasz nemzeti alakulat nem hagyott teret a mieinknek, sőt, látszólag szerencséje se nagyon volt a 15-öt szóró Vojvoda Dávid vezette magyar csapatnak, mely ebben a 10 percben csupán hat ponttal zárt, így félidőre lényegébe véve eldőltek az érdemi kérdések, Gentile és társai 19-es fórban voltak már.

A fordulás után döcögősen indult a szekér, de Vojvoda és Benke hozott egy kis színt a játékunkba és támadásban mutattunk szép dolgokat, viszont 10 pont környékére már nem volt érdemi esélyünk visszajönni, így maradt a tisztes helytállás és az annál is fontosabb érdemi tapasztalat fiatalabb játékosaink számára.

Így az ezen a szinten még kevés rutinnal rendelkező Filipovity mellett a 18 éves Somogyi Ádám első ízben kapott szerepet tétmeccsen a felnőtt válogatottban, s egy szép gólpasszal emlékezetessé is tette fellépését, melyet Eilingsfeld váltott kosárra. Sikerült a 40 dobott ponton átlendülnie az Ivkovics-gárdának, mely noha 34 pontos vereségbe futott bele és elszálltak az esélyei, emberemlékezet óta nem volt ilyen közel ahhoz, hogy VB-re jutási reményei lehessenek.

A tornáról szintén lemaradó horvátok ellen hazai környezetben talán egy szép búcsú is összejöhet, tehát nincs idő csüggedni azok után, hogy méltán gratulálhattunk ma a végül erre a csatára igen erős keretet összeszedő Olaszországnak a kijutáshoz.

Fotó - fiba.basketball

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus