Kosár Eb: Vojvodáék helytálltak Luka Doncic és a szlovének ellen

Hanga Ádám nélkül is végig becsülettel küzdött a magyar válogatott a címvédő ellen.

Férfi kosárlabda Eb, B-csoport, 2. forduló:

Magyarország - Szlovénia 88-103 (16-29, 17-25, 27-34, 28-15)

Magyarország: Váradi 11/3, Vojvoda 11/3, Benke 3/3, Allen 3, Keller 2. Csere: Somogyi 10/6, Hopkins 14/12, Perl 18/3, Ferencz -, Eilingsfeld 13/3, Golomán 3. 

Szlovénia legjobb dobói: Doncic 20/9, Prepelic 14/12, Blazic 11/9, Cancar 11/3, Dimec 11, Muric 11/3.

Hanga Ádám kisebb sérülés miatt kihagyta az összecsapást, Váradi Benedek kapott helyet a kezdőben. A címvédő szlovének nem sokat teketóriáztak, Blazic és Nikolic kintről szórta a hármasokat, Cancar büntetőkből volt eredményes, amire csak egy Vojvoda-floater érkezett, több üres dobásunk is kimaradt - 2-13-as állásnál jött is egy gyors időkérés Sztojan Ivkovicstól. Ez sem segített, Tobey támadópattanó után dobott kosarat, majd Doncic blokkolása után Blazic ismét kintről büntetett - Vojvoda hármasa nagyon kellett, hogy kicsit levegőhöz jussunk. Ferencz blokkolt egyet a saját palánk alatt, a lerohanásból Hopkins is beszórt egy távolit, majd még egyet, 9-0-s futással zárkóztunk közelebb. Goran Dragic büntetőivel szakította meg a szériát, majd Perl dobott be egy kabinet tempót, de az előző Eurobasket MVP-je megcsinált egy rutinos 2+1-et, majd a palánk alatt, második esélyből többször eredményesek voltak a szlovének - Eilingsfeld triplája nagyon jókor esett be (16-29). 

A második negyedet Dimec két közeli kosara, illetve Keller alley-oopja és Váradi két büntetője vezette fel, majd Prepelic talált be nagyon távolról, Vojvoda pedig lerohanásból volt eredményes - eléggé csapkodó volt a játék, inkább egymás hibáiból éltek ekkor a csapatok. 22-36-nál Benke kapott egy komoly könyököst bordára, szerencsére folytatni tudta. A visszatérő Doncic dobott egy, az ő szintjén könnyű ziccert, majd Zoran Dragic-ot dobatta meg kintről, itt pillanatok alatt összeállt a szlovének játéka, 22-41-nél időt kellett kérnünk, hogy rendezzük a sorokat. Perl harcolt ki és dobott be büntetőket, de Doncic-csal nem nagyon tudtunk mit kezdeni, újabb könnyed kosarakkal és gólpasszal jelentkezett, így a 16. perctől kezdve kialakult a stabil, 20 pont feletti különbség. Hopkins és Vojvoda szerzett két könnyű kosárral jelentkezett a félidő vége felé, majd Somogyi ziccerezett és Allen állhatott vonalra, itt kicsit közelebb jöttünk (33-54).

A második félidőt Váradi és Benke tripláival nyitottuk, majd Cancar tempóját követően Vojvoda ziccerezett - a nagy futásunkat Doncic két messziről elengedett hármasa, illetve Nikolic kintije zárta le, a szlovének pillanatok alatt futottak egy 9-0-t. Cancar is bevert egy távolit, majd Doncic varázsolt be egy újabb hármast 8-9 méterről, a harmadik negyed közepén 45-72-re léptek el. Hopkins két gyors hármasa hozta közelebb a mieinket, majd Eilingsfeld is visszahúzott egy támadópattanót, Somogyi is felcsempészett egy ziccert, ezekkel tudtuk tartani a 25 pont körüli differenciát. A negyed végén jött egy kisebb szlovén rohanás, de Eilingsfeld, Golomán és Perl vezetésével tartottuk magunkat (60-88). 

Perl faultos tempójával kezdtük a záró játékrészt, amire Muric saroktriplával felelt, utána viszont Eilingsfeld és Perl pontjaival sikerült közelebb jönnünk. Prepelic azonban nem hagyta, hogy felpörögjünk, sokadik hármasát küldte a helyére, Rupnik trojkájával pedig elérte a 100 pontot a szlovén válogatott. Itt kicsit leült a meccs, majd négy perccel a vége előtt Benke ütközött Dimec-csel, aki kisebb deréksérülést szenvedett, az eset pedig felpaprikázta a szlovén kispadot, technikait is kaptak. A végén még Perl, Somogyi, Golomán és Eilingsfeld kosaraival sikerült 20 pont alá bejönnünk a szlovének cseréi ellen, így vállalható különbségű vereséggel abszolváltuk az összecsapást. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus