Kosár-vb: Ausztrál-német rangadó a mai programban

Újra pályán Kanada, Olaszország, Finnország vagy éppen Litvánia is, míg Franciaországnak kötelező lesz a javítás. A mai menetrend.

Már a második meccseket játsszák a ma pályára lépő csapatok, így tisztább képet kaphatunk arról, hogy mitől mire számíthatunk.

Kiemelkedő mérkőzésnek ígérkezik Ausztrália és Németország csatája, hiszen ez a derbi alighanem a csoportelsőségről dönt két olyan csapat között, amelyek szeretnének messzire jutni a tornán. Az auszik elsőre kiváló játékkal, 26 ponttal verték le Finnországot, míg a németek szintén jó teljesítményt nyújtva, 18 ponttal múlták felül Japánt, de Franz Wagner bokasérülése azért vetett némi árnyékot erre a sikerre. Amelyikük nyer, az rendkívül magabiztosan várhatja majd a folytatást. A csoport másik meccsén a két vesztes közül Finnország az esélyesebb, de Lauri Markkanenéknek ezt érvényesíteni is kell: ha most nyernek, és Ausztrália is győz, akkor az utolsó találkozón a németek ellen kiharcolhatják a továbbjutást.

Az A csoportban az olaszok kicsit idegesen, feszülten kezdtek, de végül nyerni tudtak, kérdés, hogy most már nyugodtabban tudnak-e pályára lépni a szintén győzelemmel rajtoló, Karl-Anthony Townsszal támadó Dominikai Köztársasággal szemben, de reálisan nézve természetesen egyértelmű favoritok most is. Fülöp-szigetek és Angola nem számíthat sok jóra, egymás ellen azért megmutathatják, hogy mire képesek és egy becsületgyőzelmet szerezhetnek, illetve amelyikük nyer, az még gondolhat az esetleges továbbjutásra.

A D csoportban Montenegró és Litvánia a várakozásoknak megfelelően rajtolt, mindketten egyértelműen a továbbjutáson túlra is gondolnak ezen a vb-n, úgyhogy nekik most is kötelező a siker Egyiptom és Mexikó ellen, aztán a csoportelsőséget majd eldöntik egymás között a harmadik mérkőzésen, meglepetés lenne, ha bármelyikük is hibázna.

Végezetül pedig a H csoport, ahol a rangadónak várt Kanada-Franciaország derbiből egyoldalú kiesés lett, ezzel pedig a kanadai válogatott bejelentkezett az esélyesek közé. Shai Gilgeous-Alexanderék természetesen könnyed sikerre készülnek az elsőre 39 pontos verést kapó Libanon ellen, a franciáknak viszont nagyon össze kell szedniük magukat már most, ugyanis a csoportot jelenleg vezető (mert Libanont megverték) lettek ellen kell reagálniuk és nyerniük - ha ez nem sikerül, azzal óriási meglepetésre kiesnek, de a kanadaiak elleni szétesett játékukkal most sem lesz sok keresnivalójuk az olajozottan dolgozó Bertansék ellen.

A mai menetrend:

10:00 Olaszország - Dominikai Köztársaság (A csoport)
10:30 Ausztrália - Németország (E csoport)
10:45 Montenegró - Egyiptom (D csoport)
11:45 Libanon - Kanada (H csoport)
14:00 Fülöp-szigetek - Angola (A csoport)
14:10 Japán - Finnország (E csoport)
14:30 Litvánia - Mexikó (D csoport)
15:30 Franciaország - Lettország (H csoport)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus