Legyőzte a Brnót a ZTE az Alpok Adria Kupában

Gyenge nyitónegyede után igen magabiztosan nyert Bencze Tamás együttese a cseh gárda ellen hazai környezetben.

Alpok-Adria Kupa, C-csoport, 2 forduló:

Zalakerámia-ZTE KK (magyar, 1-1) - Egoé Basket Brno (cseh, 1-2)  88 - 70 (16-22, 18-9, 32-21, 22-18)

ZTE: Ware 17/9, Thompson 22, Gliebov 8/6, Szabó 16, Agafonov 4.
Csere: Papp 6/6, Doktor 2, Durázi 7, Kis 2, Bagó -, Gulyás 2, Farkas 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken érhető el!

Az első negyedben nagyon nehezen tudott megfelelő sebességre felpörögni a ZTE. Hiába vezettek 9-4-re a hazaiak, Keely két triplájával fordított a Brno, majd 9-14-nél a csehek igen magasan jegyzett légiósának zsákolása után időt is kellett kérnie Bencze mesternek. Ware és Durázi pontjaival jól reagált a Zalaegerszeg, de Kereselidze büntetőjével hat ponttal megnyerte a nyitó etapot a vendég gárda.

A második negyed elején Thompson teljes mértékben a saját kezébe vette csapata sorsát, az ő nyolc pontjával 26-26nál sikerült utolérnie a magyar csapatnak a cseheket, majd Durázi büntetőivel hosszú gólcsend után a vezetést is megszerezte a ZTE. Thompson és Ware révén picit el is tudott szakadni a vendéglátó, ám Nehyba triplájával csak három egységnyi volt a különbség a nagyszünetben.

A fordulás után Szabó és Agafonov bentről voltak eredményesek, a tavaly még Kecskeméten légióskodó Bernard Thompson egyszerűen tarthatatlan volt, Gliebov triplájával pedig már héttel ment a zalai had. Szabó és Gliebov kosaraival 12-re növelte előnyét a Bencze-legénység, Ware hármasával végül 14-gyel mentek a hazaiak a negyedik negyed előtt.

A záró etapban már bőven jutott lehetőség a fiataloknak is, a ZTE mind a 12 emberét forgatva, az ekkor két hármast is beverő Papp Péter vezetésével el is döntötte a derbit, melyen a kezdethez képest óriási javulást mutatott be a magyar alakulat és megszerezte első győzelmét a sorozatban, így 1-1-re áll a csoportban.

 

Fotó - ztekosar.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus