Litván ellenfelet fogad a Körmend

Szerda este 18:00-tól a Körmend a BC Nevezist fogadja a FIBA Europe Cupban - fontos hazai meccs előtt Gasper Potocnikék.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 2. forduló
Egis Körmend (magyar, 0-1) - BC Nevezis (litván, 1-0)
2018.01.10., szerda, 18:00 (TV - Digi Sport 1, 17:45)

A litvánok múltjáról, keretéről írtunk már három hete, amikor az Alba Fehérvár volt az ellenfelük - ezen a linken olvashattok róluk. Azt is megírtuk, hogy hosszabbítás után verték a magyar bajnokot a második csoportkör első fordulójában 90-87-re. Annyi változás van a keretükben azóta, hogy a Barcelonától kölcsönbe kapott Tadasz Szedekerszkisz elkezdett játszani náluk, az nem lenne meglepő, ha ő is pályára lépne Körmenden. Másrészt igazoltak karácsony előtt egy 21 éves, 194 centis hátvédet, Margirisz Normantaszt.

Várható rotáció:
Veljacic - Matulisz - Normantasz - Lihodej - Korenyuk
Medford - Woodard - Szedekerszkisz - Volkusz - Maldunasz

A Nevezis azóta kikapott karácsony előtt a BL-induló Juventus Utenától (74-78), az előző naptári év végén a Siauliaitól (72-79), majd vasárnap az euroligás Zalgiris Kaunastól (94-68), így 4-15-tel a 10 csapatos litván élvonal utolsó helyén állnak.

A Körmend sincs top formában, hiszen zsinórban három vereség után legyőzték ugyan a Jászberényt a hétvégi fordulóban, de Gasper Potocnik együttese nem túl tartalékos felállásban tegnap vereséget szenvedett Szlovéniában a KK Sentjur elleni Alpok Adria Kupa összecsapáson. Az a mérkőzés lelkileg mély nyomot valószínűleg senkiben nem hagyott - a kérdés az, hogy fizikálisan mennyit vett ki a játékosokból az utazás, ami még akkor sem pihentető, ha nem kellett nagy távolságot megtenni.

A litvánok az eredményeik ellenére megmutatták a Fehérvár ellen, hogy egyáltalán nem alkotnak rossz csapatot, és kiegyensúlyozottak, Szedekerszkisszel és Normantasszal pedig még mélyebb merítési lehetőségeik vannak. Tipikus litván kosárlabdát játszanak, amiben talán kevesebb a mai játékban sokat látható betörés-kiosztás, viszont csapatszinten 38%-kal dobják a triplát a FIBA Europe Cupban, 41% fölött hazájuk bajnokságában, ez pedig óriási gondokat okozhat még a Körmendnek.

A magyar együttesnek ugyanis a hármasok levédésével volt a legnagyobb baja az utóbbi időben, ez pedig el is döntheti a mérkőzést - ha most sem tudják ezt megoldani, nagyon nehéz dolguk lesz, ha le akarják győzni a vendégeket, ha viszont sikerül elvenni a Nevezis egyik legnagyobb fegyverét, az lényegében meg is hozhatná a győzelmet Ferenczéknek. Hogy melyik forgatókönyv fog megvalósulni, az viszont az előző hetek és az az előtt látott hónapok függvényében megjósolhatatlan.

A találkozót a DIGI Sport 1 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, és az élő internetes közvetítés elérhetőségét is közzétesszük holnap!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus