Marko Spica vezérletével verte a Portót a Sopron

A center 25 pontig jutott, a Sabáli-legénység 75-72-re verte a portugál együttest és megszerezte első győzelmét a FIBA Europe Cupban.

FIBA Europe Cup, D-csoport, 3. forduló

Soproni KC - FC Porto 75-72 (27-14, 12-19, 16-20, 17-17)

Sopron: Ruják A. 2, Mills 6, Lewis 16/12, Dufault 9, Spica 25
cserék: Tóth G. 9/3, Threatt 8, Takács -, Bán -

A statisztika ide kattintva elérhető!

Nagy rohanással és rengeteg hibával indult a meccs, két és fél percet kellett várni az első soproni kosárra - ez viszont rögtön egy 8-0-s futást indított el és át is vette a vezetést Sabáli Balázs együttese. Nagyon jó ritmusban, pontosan, agresszíven játszottak a hazaiak, míg a portugáloknál nem ültek a dobások és nehezebben is jutottak el jó helyzetekig, mint a Sopron. Spica és Tóth vezérletével tíz pont fölé nőtt a magyar együttes előnye az első negyed végén és bár beakadt egy-két portói tripla, ez a második negyed elején sem csökkent jelentősen. Később azonban fokozatosan esett szét a Sopron játéka, jött egy hosszabb pontcsend, ezt pedig kihasználták a vendégek, Sabáli Balázs időkérése sem segített - volt már közte négy is, de a félidőt Lewis triplája zárta, így 42-35-tel vonulhattak pihenni a felek.

A fordulás után sem talált vissza a helyes útra a Sopron, egy-két Spica-villanást leszámítva nagyon akadozott a játék, jöttek az eladott labdák és a faultok is - kijutott sportszerűtlen hiba és technikai is a hazai együttesnek. 49-49-nél utolérte ellenfelét a Porto, de Threatt négy, majd Spica öt pontjával megindult az SKC és a záró etapot már ismét előnyből kezdhette. Ez nem tartott sokáig és öt perccel a mérkőzés vége előtt megtörtént az, ami utoljára 5-4-nél fordult elő: átvette a vezetést a nagyot hajtó portugál alakulat. Előbb Spica, majd Mills egyenlített, az utolsó percnek egálról feszülhettek neki a csapatok, de a szerb center ezen az estén tarthatatlannak bizonyult - újabb két büntetővel fordított, majd a Threatt-Mills páros labdaszerzésével nagy lehetőséghez jutott a Sopron. 16 másodperccel a vége előtt faultolnia kellett a Portónak, Threatt nem hibázott a vonalról, a vendégek pedig már nem tudtak érdemi támadást vezetni, így a Sabáli-legénység megszerezte első nemzetközi győzelmét az idei szezonban.

Fotó, slide: Tóth Zsombor (sakc.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus