Megégett a Barca Podgoricában

Hanga Ádám ismét a Barcelona legeredményesebbje volt, csapata viszont egy küzdelmes meccsen fájó vereséget szenvedett a Buducsnoszttól

Euroliga, alapszakasz, 11. forduló

Buducsnoszt VOLI (montenegrói, 3-8) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-5) 67-64

Az alapszakasz első harmadát szépen lehozó Barcelona a múlt heti, Fenerbahce elleni kudarc után mindenképpen javítani próbált a mezőny végén kullogó, ám odahaza jó teljesítményre képes Buducsnoszt otthonában. Az ezúttal is lelkesen játszó, nagyot küzdő montenegróiak szoros csatára tudták késztetni a katalánokat, ha az egyik csapat meglépett 4-5 ponttal, az már nagy különbségnek számított. Az első negyed 14-15-ös, a félidő 31-33-as, a harmadik játékrész pedig 46-46-os eredménnyel zárult, érezhető volt már ekkor, hogy a végjáték fog dönteni a győztes kilétéről. A záró felvonásban rendre a Barca tudott lépéselőnybe kerülni, ám a Buducsnosztban 54-59 után Nemanja Gordics lépett elő nyerőemberré két triplával és egy duplával, illetve a tavaly még gránátvörös-kékben játszó Edwin Jackson is hozzászólt a tánchoz, így egy 10-0-s roham után már a hazaiak mentek 5-tel, ahonnan már nem tudott visszajönni a Barca. A katalánok a legvégén éppen Hanga révén még egyenlíthettek volna, ám a kitekert helyzetből eleresztett dobás nem ért célba, így ünnepelhetett a Moraca közönsége.

A katalánoknál Hanga Ádám ismét a kezdőben kapott helyet és 24 percnyi játék során a múlt héthez hasonlóan újra csapata legeredményesebbje lett. 12 pontig (6/4 dupla, 4/1 tripla, 2/1 büntető) jutott, leszedett 6 lepattanót, szerzett 3 labdát, adott 1 gólpasszt, beütött és kiharcolt 3-3 faultot, amivel 16-os indexmutatóval zárt, amivel szintén a Barca legjobbja lett.

A Buducsnoszt legjobb dobói: Clark 12/3, Gordics 12/6, Nikolics 11/6
A Barcelona legjobb dobói: Hanga 12/3, Tomic 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus