Megerősítette második helyét a Barcelona a spanyol ligában

A jubiláló Hanga Ádám remek teljesítménnyel járult hozzá a Gran Canaria elleni győzelemhez, Pau Gasol is megszerezte első pontjait (videóval).

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 31. forduló:

Herbalife Gran Canaria - FC Barcelona 74-92

A Real Madrid elleni vereséget követően a Barcelonának fontos volt a Gran Canaria elleni siker, és a katalánok nem is hibáztak, már az első negyedben 14 pontot tettek a két gérda közé, a fórt aztán különösebb gond nélkül meg is őrízték a lefújásig. Nikola Mirotic hat triplát vágott be, csapatszinten 16-ig jutottak, ezzel a tűzerővel nem tudtak mit kezdeni a kanárik. A 16 eladott labda sem lassította le a Barcát, simán nyerték a pattanózást és jóval több gólpasszt osztottak ki - ebben egyébként Hanga Ádám járt az élen. A katalánok annak is örülhetnek, hogy Pau Gasol kezd rátalálni a játékára, a veterán extraklasszis 6 pontot, 5 lepattanót, 3 gólpasszt és 1 blokkot jegyzett 20 perc alatt. Mivel a Real Madrid megverte a 3. helyen álló Tenerifét is, így Abrinesék meg is tudták erősíteni második pozíciójukat a tabellán.

A 300. spanyol bajnoki mérkőzésén 25 percet játszó Hanga Ádám megünnepelte a jubileumot, 13 pontját majdnem hibátlan mutatóval (3/4 kétpontos, 2/2 tripla, 1/1 büntető) érte el, mellette 8 gólpasszt, 4 lepattanót, 2 szerzett labdát és 3 kiharcolt faultot jegyzett - egy eladott labda és 3 fault mellett 25 VAL-t gyűjtött, alig elmaradva Mirotic-tól. 

A mérkőzés összefoglalója:

Pau Gasol megmozdulásai:

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus