Meglepő vereséget szenvedett el a Barcelona az Euroligában

Hanga Ádámék a forduló előtt utolsó helyen álló ASVEL otthonában kaptak ki, többek között egy korábbi Alba-játékos segítségével.

Euroliga, 11. forduló:

ASVEL - FC Barcelona 80-68

A forduló előtt listavezető Barcelona magabiztosan várhatta az összecsapást, hiszen hét győzelemből álló sorozatot építettek fel az elmúlt hetekben, most viszont végig alárendelt szerepet játszott. A franciák a korábban kétszeres NBA-bajnok Norris Cole, illetve David Lighty vezetésével végig kontrollálták a meccs sebességét, de a francia válogatott Charles Kahudi, illetve a korábban az Alba Fehérvárnál légióskodó Allerik Freeman is eljutott kétszámjegyű ponttermésig. A meccs után Sarunas Jasikevicius, a Barcelona mestere ki is emelte, hogy nem nagyon tudtak mit kezdeni az ASVEL gyors támadójátékával - a korábbi NBA-klasszis Tony Parker csapata rengeteg tiszta dobóhelyzetet tudott kialakítani, és félelmetes százalékkal szórta a hármasokat (13/21, majdnem 62%). A vendégeknél egyedül Nikola Mirotic dicsérhető (14 pont, 9 pattanó, 24 VAL), a többiek nem igazán találták a játékukat. 

Hanga Ádám csereként 10 percet játszott, egyetlen triplakísérlete kimaradt, egy védőlepattanót és egy gólpasszt, illetve egy beütött faultot jegyzett. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus