Most a Falco lesz a Sassari vendége

Egy hete a Szolnok közel állt a talján együttes legyőzéséhez, szerda este a Falco próbálhatja meg ugyanezt Olaszországban. 

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, H csoport, 3. forduló
Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 2-0) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 1-1)
2018.10.31., szerda, 20:30

Az olaszokról egy hete volt már szó, hiszen a Szolnokkal játszottak a második fordulóban. Mint ismert, a Sassari másfél negyed alatt 20 pontos hátrányt dolgozott le a magyar bajnokkal szemben, és végül 98-94-re nyert - megmutatta rossz oldalát is a talján klub, amely talán egy kicsit lenézte a Szolnokot, meg megmutatta azt az oldalát is, amelyik miatt a csoport favoritjának tekintik sokan. A hétvégén a FIAT Torino volt a Sassari áldozata, 96-82-re nyert a Dinamo, amely így 3-1-gyel áll a Serie A-ban négy fordulót követően.

A Falco is nyert egy hete, a Leicester Riders semmilyen nehézséget nem okozott Gasper Okorn csapatának (80-65), szombaton pedig a listavezető és eddig még veretlen ZTE-t verték Váradi Benedekék (88-75). Egyértelműen egyre jobb formába lendül a szombathelyi alakulat, a gyenge idénykezdet már a múlté, és egyre jobban sikerül összecsiszolni a játékosokat - most már nem csak 1-1 ember emelkedik ki, sokszor három vezére is van a Falcónak, ami hasonlít a tavalyi felálláshoz (mégha a játék megfontoltabb tempóban zajlik is).

Nagy feladat előtt áll azonban a Falco, mert a Sassarinak rengeteg opciója és elég mély padja is van - mindenkitől a maximum kellene egyénileg és csapatjátékban is. Nem a magyar együttes a találkozó esélyese, de az olaszok mutattak már két és fél negyednyi gyengébb játékot, és ha Bruinsmáéknak is hasonlóan sül a kezük, mint 25 percig Vojvodáéknak, akkor lehet esélyük a meglepetés győzelemre - ha nem dobnak jól, akkor gyakorlatilag minimálisra csökken a sanszuk, az eddig mindkét összecsapását megnyerő Sassari az elhibázott dobásokat gyorsan és könyörtelenül bünteti.

A meccset a televízió nem közvetíti, de az élő internetes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus