Nagy meccsen kapott ki az Alba

Végig borzasztóan szoros találkozót játszott egymással az Alba Fehérvár és a Pau-Lacq-Orthez - a végjátékban, az utolsó 10 másodpercben Okobo hármasa döntött a franciák javára, akik végül 81-78-ra győztek, így csoportelsőként továbbjutottak.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, O-csoport, 6. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 4-2) - Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez (francia, 4-2) 78-81 (23-23, 16-14, 24-21, 15-23)

Alba Fehérvár: Taylor 5, Markovics 4, Shepard 11/3, Lóránt 7, Keller Á. 6.
Csere: Tóth 3/3, Ju. Edwards 19/12, Farr 21/6, Burgess 2.

Pau-Lacq-Orthez: Cooper 15/9, Goods 13/3, Mipoka 4, Robinson -, Koffi 14.
Csere: Okobo 10/3, Cavaliere -, Bokolo 3, Chikoko 13, JK Edwards 9/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Lényegében egy teljesen ki-ki meccset vívott egymással a két fél, egyik csapat sem tudott 7 pontnál nagyobb előnyre szert tenni a találkozó folyamán. Az első percekben a vendégeknél Goods és Koffi, míg a hazaiaknál a Keller-Markovics duó hozta a pontokat. A franciák képtelenek voltak az első negyedben megálljt parancsolni a csereként beálló Farrnak, aki 12 pontot szórt csak ebben a felvonásban, vezetni azonban nem tudott az Alba a negyed végén Cooper triplája miatt (23-23). A második játékrészben a magasemberek voltak a főszerepben pontszerzésben, bár mindkét oldal rengeteget hibázott az első negyedhez képest - Farr és Lóránt, a galloknál pedig Chikoko és Koffi hozták a kosarakat, a negyed végén pedig Edwards jobb periódusával és Burgess duplájával 2 pontos előnyhöz jutott a Fehérvár (39-37).

A fordulás után Edwards hármasával és Shepard két duplájával meglépett 7 ponttal az Alba (46-39), de előbb Cooper és Chikoko tartották látotávolságon belül csapatukat, majd Koffi jelentkezett több büntetővel is a negyed végén. A hazaiaknak több triplája is beakadt, így 5 pontos fórjuk még mindig volt a záró 10 perc előtt (63-58), sőt, Farr duplája után megint megvolt a 7 pontos differencia a javukta a 31. percben (65-58), a vendégek azonban saját Edwardsuk, JK, Mipoka és Goods pontjaival a 34. perc közepére már fordítottak is (66-67). Innentől kezdve lényegében kosárra kosár volt a válasz - az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játékvezetők sem voltak sokszor a helyzet magaslatán, hogy finoman fogalmazzunk. A hazaiaktól Taylor és Edwards voltak eredményesek, a vendégektől pedig Okobo, JK Edwards, Goods, illetve a több büntetőt is elhibázó Bokolo került főszerepbe. Pont utóbbi gyengélkedése miatt volt esélye a vezetés megszerzésére is a végén a hazaiaknak 78-78-nál, de Edwards kihagyta a dobást, Shepard a pöcit, Okobo pedig beszórta a túloldalon triplát kevesebb mint 10 másodperccel a vége előtt, amire Taylor már nem tudott válaszolni, így nyert végül 81-78-ra a Pau-Lacq-Orthez.

Ezzel a győzelemmel a franciák csoportelsők, hiszen oda-vissza megverték a magyar alakulatot. Az Albánál még nem lehet kijelenteni, hogy biztosan kiestek, de 4-2-es mérlegük és -5-ös kosárkülönbségük miatt majdnem biztos, hogy a vereség egyben azt is jelenti, hogy elestek a továbbjutástól.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus