Nagy meccset buktak Cremonában Vojvodáék

Az utolsó másodpercekig kiélezett, fordulatos bajnokin szenvedett minimális vereséget az ezúttal is hasznos Vojvoda Reggio Emiliája

Serie A alapszakasz, 21. forduló:

Vanoli Cremona - Grissin Bon Reggio Emilia   95 - 93    

Kobe Bryant tragikus halála Olaszországot, és ezen belül azt a Reggio Emiliát is megrázta, ahol Kobe gyerekként több évet eltöltött, emiatt a mai bajnoki felvezetése Cremonában is  a gyászról  és az emlékezésről szólt.                                                 

Ahogy azt az elmúlt héten már megelőlegeztük, légióst cserélt a Reggio Emilia, és ma Cremonában, az izraeli Gal Mekel helyén, már be is mutatkozhatott az új szerzemény, az Olympiakosztól érkező Will Cherry. Nem az új érkezőn múlott, de nagyon bekezdett a vendég alakulat, és elsősorban Johnson-Odomnak és Fontecchionak köszönhetően, az első negyedben hengerelt a Reggio Emilia. De a csoda, ahogy a Reggiana majd 60%-os triplázása, nem tartott sokáig, és a Cremona a második 10 percben már újra egálra hozta az összecsapást. Innentől fej-fej mellett haladt a két fél, és nagyszerű, színvonalas mérkőzés kerekedett a 21. forduló zárómérkőzéséből. A hajrá döntött, az a hajrá ahol a házigazda Cremona nem kis szerencsével, és talán azzal hogy több igazán kiemelkedő egyéni teljesítményt tudott felmutatni, megnyerte a mérkőzést.

Vojvoda Dávid a második negyed kezdetén szállt be a mérkőzésbe, összesen 18 percet játszott, ezalatt 11 pontot dobott ( mezőnyből 4/6, közte 3/3 a tripla), volt 2 asszisztja, 1 kiharcolt faultja, míg a negatív oldalon 1 személyi hiba szerepelt (11 VAL) 

Cremona legjobb dobói: J.Matthews 19/9, E.Happ 18, T. Diener 18/12, W.Saunders 17/3

Reggio Emilia legjobb dobói: S.Fontecchio 23/12, D.Johnson-Odom 22/9, R. Upshaw 19/9

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 22. fordulójában, február 9. -én, vasárnap, 20.45-ös kezdéssel  az Oriora Pistoia vendégeként lép pályára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus