Nagyon mélyről felállva verte a Real az Olympiakoszt

16 pontos hátrányt ledolgozva, nagyot küzdve megfordította a pireusziak elleni rangadót a Real Madrid. Hanga Ádám most sem játszott, de hamarosan újra láthatjuk a pályán.

 

Euroliga, alapszakasz, 24. forduló

Real Madrid (spanyol, 19-3) – Olympiakosz Pireusz (görög, 12-9) 75-67

Hanga Ádám hétfőn a Facebook-oldalán lebbentette fel a fátylat a múlt heti távolmaradásának okáról, ami nem más, mint egy kisebb izomszakadás, amit még a Barcelona elleni rangadón szedett össze. Remélhetőleg a hétvégén már újra láthatjuk Ádámot a pályán, az Olympiakoszt azonban még nélküle látta vendégül az ezen a héten is három meccset játszó Real Madrid.

A találkozó nem kezdődött túl fényesen a spanyolok számára, akiket csak védekezésük, elsősorban a légelhárításuk tartott közel a pireusziakhoz az első negyedben (10-15). A folytatásban aztán már az sem, a Real támadójátéka továbbra is egészen kilátástalan volt, az Olympiakosz remek védekezése minden könnyű helyzetet elvett a tanácstalanná váló madridiaktól, így a nagyszünethez közeledve egyre csak nyílt az olló a csapatok között (20-36), a Real első félidőben dobott 24 pontja önmagáért beszél.

A második 20 perc aztán már egy teljesen más meccset hozott, miután Pablo Laso minden bizonnyal alapos fejmosást és eligazítást tartott az öltözőben. A Real játéka sokkal agresszívebbé vált, Thomas Heurtel pedig igazi vezérré lépett elő, a francia 11 pontot dobott csak a harmadik negyedben. A hazaiak egyetlen pontra jöttek fel (50-51), majd hosszú idő után újra átvették a vezetést is. A meccs innentől végig szoros és kemény maradt, a hajrában pedig a két madridi ikon, Rudy Fernandez és Sergio Llull triplái jelentették az Olympiakosz vesztét és a Real feltámadásának sikeres lezárását.

A Real Madrid legjobb dobói: Heurtel 20/9, Yabusele 11/3, Tavares 11
Az Olympiakosz legjobb dobói: Vezenkov 16/6, Dorsey 13/3, Szlukasz 12/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus