Perlék sima vereséget szenvedtek Milánóban

Perl Zoltán bátor és jó játékkal tette le a névjegyét Milánóban, de a jóval erősebb Milano ellen csapatának esélye sem volt a  győzelemre.

Serie A, alapszakasz, 16. forduló

EA7 Emporio Armani Milano (14-2)  - Betaland Capo d' Orlando (8-8)   90-74

Tulajdonképpen az történt, amire várni és számítani lehetett ez erőviszonyok alapján: az Euroligában edződő olasz rekordbajnok számára könnyed ujjgyakorlatot jelentett az Orlandina Basket elleni bajnoki. Ne szépítsük, bár a végén „csak” 16  pont állt a két csapat között, egy pillanatig nem volt kérdéses a félgőzzel játszó Milano sikere. Perl Zoliék kissé talán túlzottan nyílt, ám éppen ezért is sok hibával és nem túl acélos védekezéssel párosuló játéka tökéletesen passzolt a hazaiak terveihez, és Jasmin Repesa fiainak a jövő heti dupla Euroliga forduló(k) előtt nem kellett „szétszakítaniuk” magukat a biztos győzelem érdekében.

Nekünk öröm az ürümben, hogy válogatott reménységünk ezúttal viszonylag sok játékidőt kapott, az egész találkozó alatt tűzben tartotta őt mestere, Zoli pedig a lehetőséget valóban bátor és aktív játékkal  hálálta meg,  és  miközben olyan ellenfelek mint Zoran Dragic vagy Kruno Simon ellen is habozás nélkül felvállalva az „egy-egyeket”, több szép jelenet és kosár fűződik a nevéhez, minden bizonnyal hasznos tapasztalatokkal is gazdagodott.

Perl Zoltán az első negyedben negyedben csereként szállt be a mérkőzésbe, minden negyedben játékhoz jutva ezúttal 19 perc jutott neki, ezen idő alatt 7 pontot szerzett (3/6 a duplákból, 0/1 a hármasokból és 1/2 a büntetővonalról), leszedett 4  lepattanót (3 védő, 1 támadó), volt 3 szerzett és 1 eladott labdája, 1 asszisztja, 3 kiharcolt, valamint 1 beütött faultja (10 VAL).

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb a Serie A alapszakaszának 17. fordulójában egy hét múlva, január 29-én vasárnap 12.00-ás kezdéssel az Umana Venezia gárdáját fogadják hazai pályán.

Az Olmpia Milano legjobb dobói: Fontecchio 14/6, Dragic 13, Macsvan 11

A Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Diener 21/21, Sztojanovics 13/9, Ianuzzi 10, Ivanovics 10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus