Pongó Marcell az Ulm legjobbja volt a EuroCupban

A ratiopharm Ulm ugyan újabb vereséget szenvedett a EuroCupban, ám Pongó Marcell 19 és fél percnyi játékideje alatt ezúttal 10 pontot szerzett, 12 VAL-lal pedig csapata legjobb játékosa volt.

Múlt héten számoltunk be arról, hogy a EuroCupban újra pályára lépett Pongó Marcell, a német bajnokságot 19-0-s mérleggel vezető ratiopharm Ulm magyar utánpótlás-válogatott hátvédje pedig megszerezte első pontjait is a Bayern München elleni meccsen.

Ma este befejezte szereplését a második számú ULEB sorozatban a BBL (a német élvonal) jelenlegi listavezetője, hatodik vereségüket is elszenvedték, így 0-6-tal végeztek a második csoportkörben, miután 86-81-re kikaptak hazai pályán a litván Lietkabelis Panevezys ellen, Pongó azonban ezúttal is lépett egy lépcsőfokot felfelé, ugyanis 10 ponttal (1/2 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető) csapata egyik legeredményesebb játékos volt. Volt még 2 gólpassza, 1-1 pattanója, szerzett és eladott labdája, valamint 2 kiharcolt faultja, így 19 és fél perc alatt 12 VAL-lal zárt, ezzel az Ulm leghasznosabb játékosa lett. Függetlenül attól, hogy a németek hogyan szerepeltek ebben a szakaszban, óriási dolog ez a 20. életévét csak márciusban betöltő magyar játékostól.

Érdekesség, hogy az Ulm második legjobbja az Alba egykori irányítója, Braydon Hobbs lett, aki megint sokoldalúságával tűnt ki (6 pont, 5-5 pattanó és gólpassz, 1-1 szerzett, eladott labda és blokk, 11 VAL).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus