Pontzáporos meccset bukott a Falco Olaszországban

Már a második negyedben tetemes hátrányba került a Perl és Váradi nélkül küzdő magyar bajnok, amely onnantól csak futott az eredmény után - a hajrában viszont majdnem mégis utolérte ellenfelét. 

Bajnokok Ligája, csoportkör
Happy Casa Brindisi - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 98-92 (28-23, 25-16, 26-26, 19-27)

A második negyedben eldőlt, bár szoros lett a vége. Otthon két siker, idegenben három vereség, így utazhatott el Olaszországba a magyar bajnok, amelynek viszont Perl Zoltán és Váradi Benedek személyében két rendkívül fontos láncszemét is nélkülöznie kellett - így azért rendkívül nehéz helyzetbe került a társaság. A meccs elején azért négy támadópattanóval és közeli kosarakkal még tartotta magát a Szombathely, de 26-23 után elvesztette a fonalat Gasper Okorn legénysége: a 70% felett dobó Brindisi előbb a tíz, majd a húsz pontos különbséget is elérte, összességében egy 25-6-os (!) hazai futás következett, amellyel a második negyed közepére gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Innen egy 10-0-val még kozmetikázni tudott a Falco a nagyszünetig, majd a fordulás után még egyszer felszívta magát a gárda és néhány extra perccel visszajött 58-50-ig, de itt elállította a vérzést az olasz csapat és közelebb már nem engedte ellenfelét - válaszolt, hamar ismét 14 pont lett közte, több igazi lövésük pedig nem akadt a vasiaknak a hajráig. Itt még egyszer sikerült benézniük tíz alá, 93-85-nél labdájuk is volt az utolsó két percben, de elrontották és igazából már elég késeinek bizonyult ez az újabb roham - viszont éles meccset csináltak a korábbi sima vereségből és ha Filipovity nem adja el kétszer is nagyon rosszkor a játékszert, még szorosabb lehetett volna a vége. Összességében azért a második negyedes lefagyás nagyrészt eldöntötte a küzdelmet, onnantól csak rohant az eredmény után a Falco, amely a kissé leülő Brindisi ellen parádés támadójátékkal élessé tette a hajrát és kozmetikázott a végeredményen, de többre most nem telt tőle - 2-4-gyel, a Besiktassal és a PAOK-kal holtversenyben csoportutolsóként folytathatja a társaság, a Brindisi és a Zaragoza 3-3-mal, a Bonn, a Dijon és a Klaipeda pedig 4-2-vel áll.

Hiába a remek támadójáték. A Brindisi a meccs nagy részében 70% környékén dobott mezőnyből, parádézott a festékben, kiválóan célzott távolról, a szombathelyi védekezés kész átjáróháznak tűnt - így nem lehetett érdemi esély a győzelemre, főleg Perl és Váradi nélkül. Az első félidő gyenge támadójátékán ugyan sikerült javítani a fordulás után, a támadópattanózást egészen extrán művelték Reddicék (16-6-ra nyerték), de mindez még a hazaiak rengeteg eladott labdájával megfűszerezve is csak arra volt elég, hogy Benkéék elkerüljék a kiütést és szorossá tegyék a végeredményt. Egyénileg öten is elérték a tízpontos határt, Reddic (22 pont, 9/14 mezőnyből, 4 támadópattanó), Curry (15 pont, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Filipovity (17 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz, 2 labdaszerzés, 8/16 mezőnyből) számai is szépek, Benke is beszórt még 15, Washington pedig 11 pontot, támadásban tökéletesen hozták, amit kellett, főleg a negyedik negyedben, de most védekeztek eddig a leggyengébben a BL-ben, most kapták a legtöbb pontot, ez pedig ezúttal vereséget eredményezett.

A Brindisi legjobb dobói: Stone 19/3, Thompson 14/3, Brown 11, Campogrande 11/6
A Falco legjobb dobói: Reddic 22, Filipovity 17/3, Curry 15/9, Benke 15/9

fotó: championsleague.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus