Sima győzelemmel zárták a ACB alapszakaszát Hanga Ádámék

A Barcelona tekintélyt teremtő különbséggel verte a harmadik helyen álló Tenerifét és a második helyről kezdheti meg a playoffot. 

ACB alapszakasz, 38. forduló:

Lenovo Tenerife - FC Barcelona 72-96

Már korábban eldőlt, hogy a Barca a második, a Tenerife pedig a harmadik helyen végez, így tét ugyan nem volt, de mivel a két csapat azonos ágra kerül a playoffban, a presztízs és a tekintélyteremtés miatt érdekes volt a mérkőzés. A Barcelona az első percektől diktálta a tempót, a Tenerife csak időszakosan tudott felnőni a vendégekhez. Az első félidőben Huertas vezérletével igyekeztek látótávolságon belül maradni, sőt a 23. percben még 40-41 állt az eredményjelzőn. utána viszont a vendégek diktálta iramba egyre látványosabban fáradtak bele a szigetlakók, a negyedik negyedre 10 pont föllé ment a különbség, a záró játékrészt pedig 31-16-ra vitték a gránátvörös-kékek és komoly üzenetet küldtek nem csak a Tenerifének, de a komplett mezőnynek is. A Barcelonában hat játékos (Calathes, Higgins, Abrines, Davies, Kuric és Gasol) ért el kétszámjegyű ponttermést és úgy jutottak 96 pontig, hogy Nikola Mirotic 4 egységgel zárt...

Hanga Ádám csereként kapott 11 percet, nem szerzett pontot (0/1 dupla), kiosztott 2 gólpasszt, szerzett egy labdát, adott és kapott egy blokkot, beütött és kapott is 1-1 faultot, összességében 1 VAL-lal zárt, vele a pályán +10-ben zárt a Barca.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus