Simán verte a Sassari a Balmazovic nélkül felálló Falcót

Az elején még jól tartotta magát a szombathelyi gárda, de a második félidőben érvényesült a hazaiak hosszabb rotációja.

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 4. forduló

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 104-69 (21-19, 22-12, 28-17, 33-21)

Sassari: Gentile 4, Bamforth 12/6, Pierre 5/3, Thomas 9, Magro 4.
Csere: Polonara 17/6, Petteway 11/6, Diop 12, Devecchi 2, Parodi 8/6, Cooley 6, Smith 14/9.

Falco: Norfleet 10/6, Váradi -, Bíró 9/9, Bruinsma 24/12, Reddic 18.
Csere: Curry 2, Tóth N. 6.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

A "magyar" csoportot 2-0-s mérleggel vezető Dinamo Sassari az 1-1-gyel álló Falcót fogadta a FIBA EC alapszakaszának harmadik fordulójában. Balmazovic el sem utazott Olaszországba, Norfleet pedig betegséggel küszködött, de végül vállalta a játékot az amerikai légiós. Öt olasz ponttal indult a találkozó, több mint két perc kellett az első Falco kosárhoz. A potens támadójátékáról ismert Sassari négy és fél perc játékot követően már 13-5-re vezetett, köszönhetően a hatpontos Rashawn Thomasnak - Gasper Okorn jobbnak látta magához rendelni csapatát. Evan Bruinsma hintett trojkát, majd pöcizte vissza saját dobását, ezúttal Vincenzo Esposito kérte ki idejét, hogy lenyugtassa együttesét (13-10). Petteway be is szórt egy távolit, a remekül kezdő Bruinsma azonban válaszolt erre, tapadt ellenfelére a szombathelyi gárda - Bruinsma 12 ponttal zárta a nyitó játékrészt, főként az ő érdeme volt, hogy mindössze kettővel vezettek a taljánok (21-19).

Az első negyedhez hasonlóan most is öt gyors ponttal kezdett a Sassari, Bruinsma és Bíró azonban hamar "visszadobták" ezt. Felvátva estek a kosarak, egyik csapat sem a védekezésével tűnt ki a második negyed első perceiben (30-26). Scott Bamforth vette hátára csapatát, öt pontjával 8-ra nőtt a hazai előny az etap felénél, váltania kellett a Falcónak (35-27). Időt is kértek a vasiak, de Bamforth újabb öt egységet szerzett, 13-ra nőtt a differencia a félidőhöz közeledvén - Bruinsmán és Reddicen kívül nem igazán volt ponterős játékosa a magyaroknak, előbbi azonban 3 személyi hibával ült a padon (40-27). Az utolsó három percben nem sok pont született, Thomas 2+1-es játéka, valamint Reddic utolsó másodperces közelije volt említésre méltó - magabiztos előnnyel mehettek félidőre a 12 játékost bevető olaszok, főként Bamforth okozott nehéz pillanatokat a mindössze hét kosarast rotáló szombathelyieknek (43-31). 

A szokásoknak megfelelően első két támadásából öt pontot szerzett a Sassari a harmadik negyed elején, gyors 9-2-es futással indítottak a házigazdák (52-33). Cooley ziccerével a húszat is átlépte a különbség, Bruinsma 14, valamint Reddic 13 pontja mellett mindössze Norfleet (5) és Bíró (3) találtak be vendégoldalon, Curry, Tóth és Váradi még pont nélkül álltak. Stabil előnyének köszönhetően bátran forgatta játékosait Esposito mester, míg Gasper Okornnak nem adatott meg ez a luxus Smith és Polonara is betaláltak kintről, egyre csak nőtt a különbség (62-40). A záró játékrész előtt 71-48-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző, igen nehéz helyzetben volt a foghíjas magyar csapat.  

A negyedik felvonás öt olasz ponttal Tóth Norbert duplájával indult, Bruinsma azonban egy technikai formájában megkapta negyedik hibáját. A Sassari rutinosan tartotta, sőt némileg növelte is a különbséget, így nem tartogatott izgalmakat a végjáték (82-55). Bíró a harmadik hármasát küldte már a helyére, kozmetikázva valamennyit az eredményen. Az olaszok azonban nem lassítottak, a negyvenet is elérte a különbség - csaknem 57%-kal céloztak mezőnyből a meccs folyamán, szemben a Falco 42%-ával, a 13 szombethelyi eladott labdát pedig gyorsindításokkal büntették. Beszédes volt még a kispadok teljesítménye, három perccel a vége előtt 65-6-ra nyerte ezt a különcsatát a házigazdák cseresora - kétség sem férhetett a hazai győzelemhez, a Falco a jó első negyed után fokozatosan fáradt, míg ellenfelük folyamatosan friss játékosokat tudott pályára küldeni.   

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus